Google Pixel 4a lanceert naar alle waarschijnlijkheid op deze datum

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de Google Pixel 4a in mei van 2020 zou verschijnen. De telefoon werd echter meermaals uitgesteld. Als we de nieuwste geruchten mogen geloven, dan lanceert de telefoon op 3 augustus aanstaande. De bron van het nieuws heeft het echter niet altijd bij het juiste eind gehad.

Dit keer heeft het gerucht wat meer gewicht. Tenminste, dat lijkt zo. Afgelopen juni kwam de telefoon voorbij in de database van de Amerikaanse communicatiewaakhond FCC en kort daarna verscheen de smartphone online bij enkele Europese retailers. Het kan dus zomaar zijn dat de Google Pixel 4a inderdaad begin augustus gelanceerd wordt; 3 augustus om precies te zijn. Ook is het zo dat de stekker inmiddels uit de productie van de Google Pixel 3 en Google Pixel 3a getrokken is. En dat doe je als bedrijf alleen wanneer je al werkt aan een opvolger (zoals bijvoorbeeld Microsoft laat zien).

Google Pixel 4a nu echt aanstaande

Jon Prosser, de bron van het nieuws, is er nu honderd procent van overtuigd dat de tipgever, die geleid heeft tot dit nieuws, het bij het juiste eind heeft. Hij vraagt zich nu hardop af of Google niet veel te laat met dit toestel op de proppen komt. De vraag is dus niet meer: “Wanneer komt de smartphone uit?”, maar eerder: “Zit iemand hier nog wel op te wachten?”.

Over de Google Pixel 4a weten we dat onder de motorkap een Qualcomm Snapdragon 730 zit. Dat is al een oud beestje, aangezien soortgelijke, midrange smartphones uitgerust zijn met een Snapdragon 765G. Denk dan aan de OnePlus Nord of de LG Velvet. Los van het feit dat de processor dus minder krachtig is, heeft de telefoon ook geen ondersteuning voor 5G. Daarmee staat Google dus al 0-2 achter op de concurrentie.

Mocht de prijs wel goed bevallen, dan heeft de Google Pixel 4a mogelijk nog een kans van slagen. Het duurt nu niet lang meer voordat het toestel aangekondigd wordt en dan krijgen we vanzelf antwoorden op onze vragen.

Twitter

Reageer op artikel:
Google Pixel 4a lanceert naar alle waarschijnlijkheid op deze datum
Sluiten