Krijgen Google Pixel toestellen eindelijk langverwachte feature?

Hoewel de Pixel toestellen van Google bekendstaan om hun fotografische kwaliteiten, missen de telefoons nog steeds een cruciale functie als het aankomt op het maken van video’s. XDA Developers meldt echter dat het schieten in 4K met 60 fps alsnog binnenkort mogelijk wordt.

Cstark27 is het profiel van de persoon die bij XDA Developers werkt en de ontdekking gedaan heeft. Om dat te kunnen doen heeft hij het APK bestand van Google Camera 7.4 omgespit.

Een Google Pixel 4a zonder onthulling

Julio Lusson, de man achter het YouTubekanaal TecnoLike Plus, heeft hier een cruciale rol in gespeeld. Hij wist al eerder een hands-on te maken over de Pixel 4a, die nog niet eens officieel is gepresenteerd. Aan Cstark27 heeft hij het APK bestand die op de Pixel 4a geïnstalleerd stond.

Cstark27 kwam vervolgens bij het zoeken ‘camcorfer.4k60fps’ tegen. De vondst lijkt een sterke aanwijzing te zijn dat het filmen in 4K met 60 fps dus mogelijk wordt met de Google Camera app. Aangezien die app op alle Google Pixel toestellen zit, betekent dat dus ook dat Pixel toestellen toegang krijgen tot deze functie.

Google Pixel 4
De Google Pixel 4. (Afbeelding: ANP / Justin Lane)

Nog niets is officieel

Tot nu toe is het onbekend of alle Pixel toestellen toegang krijgen tot de nieuwe functie. Ook is niets nog honderd procent zeker. In het worst-case-scenario haalt de feature de nieuwste officiële versie van de Google Camera app niet eens. Toch gaan er stemmen op dat de functie alsnog naar Pixel 4 toestellen of naar aankomende Pixel toestellen komt.

Het is niet de eerste keer dat Google initiële zwaktepunten aanpakt. Eerder werd al bekend dat Google van plan was een ‘ultra low power mode’ naar zijn Pixel toestellen te brengen. Dat zou een flinke meevaller zijn voor Pixel 4 toestellen, die bekendstaan om hun tegenvallende batterijduur.

 

 

Reageer op artikel:
Krijgen Google Pixel toestellen eindelijk langverwachte feature?
Sluiten