Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Smartphones 4 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

De Google Pixel 5 verandert in een draadloze oplader dankzij USB-C

De Google Pixel 5 beschikt over een functie genaamd Battery Share, waarmee je andere apparaten snel en gemakkelijk draadloos oplaadt. Die functie voelt nu iets uitgebreider wanneer je de Pixel 5 ondertussen zelf aan het opladen bent via de meegeleverde USB-C-kabel: want ondertussen kan het toestel dan andere devices van energie voorzien.

De mensen die nu al een Google Pixel 5 gebruiken zijn het er allemaal over eens: de accu is één van de sterkste punten van dit apparaat, omdat die lekker lang meegaat. Bovendien is het zo dat je met het toestel ook andere apparaten draadloos kunt opladen, mits die natuurlijk draadloos laden ondersteunen. Dat is al handig wanneer je even niets anders bij de hand hebt. Maar wanneer je wel de USB-C-kabel van de Pixel 5 bij je hebt, samen met je smartphone natuurlijk, en je wil bijvoorbeeld je oordoppen nog even van wat energie voorzien, dan verandert die Pixel 5 als het ware in een draadloze oplader wanneer de kabel in de telefoon zit.

Google Pixel 5 als draadloze oplader

Dat blijkt uit gegevens van de ondersteuningspagina van de Google Pixel 5. Wanneer de Pixel 5 herkent dat die opgeladen wordt via USB-C, dan wordt Battery Share voor een korte periode geactiveerd. Je hoeft je verder geen zorgen te maken over het verspillen van de beschikbare energie in de accu of het handmatig uitschakelen van de functie, aangezien Battery Share zichzelf uitschakelt wanneer er geen compatible apparaten, die Qi ondersteunen, op de telefoon liggen. Dat gebeurt na dertig seconden. De functie schakelt zichzelf ook uit wanneer het andere apparaat opgeladen is; het maakt dan niet uit of je je oordoppen of een andere telefoon oplaadt.

Uiteraard is het ook nog steeds mogelijk je Google Pixel 5 te gebruiken als draadloze oplader wanneer je de USB-C-kabel niet in het apparaat en het stopcontact hebt zitten. Je moet Battery Share dan even handmatig activeren binnen de instellingen, maar daarna kun je gewoon je oordoppen van stroom voorzien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De Google Pixel 5 verandert in een draadloze oplader dankzij USB-C
Sluiten