Google Pixel 5, nieuwe Chromecast en 3 andere grote aankondigen van Google

Gisteravond onthulde Google de gloednieuwe Pixel 5. De nieuwe smartphone uit de populaire lijn wist veel aandacht te trekken, maar voor ons in Nederland is het toestel niet heel interessant. Gelukkig werd er nog meer getoond.

Net als de voorgaande modellen zal ook de Google Pixel 5 niet in Nederland te koop zijn. Maar dat geldt niet voor alle producten die Google gisteravond liet zien. Daarom zetten we de 5 grootste aankondigingen op een rij.

Google Pixel 5 evenement: de 5 grootste aankondigingen

Zoals gezegd viel er naast de Google Pixel 5 nog meer te zien gisteravond. Wat dacht je bijvoorbeeld van een nieuwe Chromecast of het nieuwe Google TV? We zetten ze voor je op een rij!

#1 Google Pixel 5

Wie de Google Pixel 5 voor het eerst ziet, zal niet omver geblazen worden door de specificaties. Google neemt het wat dat betreft ook zeker niet op tegen de krachtigste smartphones van de markt. Toch weet de Google Pixel 5 met de Snapdragon 765G en 8GB aan RAM wel te leveren. Iets dat de smartphone ook weet te doen met 5G-ondersteuning, een 90Hz FHD+ beeldscherm en IPX8. Die laatste zorgt ervoor dat het toestel bestendig is tegen water en stof.

Uiteraard staan de Pixel-toestellen bekend om de indrukwekkende camerasystemen. Ondanks het feit dat Google niet veel verder kwam dan slechts één lens, behoorde ze tot de allerbeste smartphonecamera’s van de markt. Het is dus geen wonder dat je vooral daar ook verbetering ziet. De Google Pixel 5 is voorzien van een vernieuwde ultra-wide camera en beschikt over Night Sight. Dat deed het vorige toestel ook al, maar nu werkt de functionaliteit ook in de portrait mode. De smartphone verschijnt in totaal in negen landen ter wereld en krijgt een prijskaartje van €613.

#2 Gloednieuwe Chromecast

De Chromecast, dat handige apparaatje waarmee jij gemakkelijk content naar je televisie streamt, is helemaal vernieuwd. Het nieuwe model is voorzien van een gloednieuw ontwerp en werkt ook anders dan zijn voorgangers. Waar je voorheen echt een smartphone nodig had om het apparaat te kunnen bedienen, is dat met de nieuwe Chromecast niet meer het geval. Je hebt die nieuwe Google Pixel 5 dus niet nodig om Netflix op je “domme” tv te streamen.

De vernieuwde Chromecast draait op een eigen besturingssysteem genaamd Google TV. Het apparaat komt met een afstandsbediening waarmee je het apparaat kan bedienen. Naast het aanpassen van het volume, is het ook mogelijk om gebruik te maken van de YouTube- en Netflix-knop op de afstandsbediening. Hiermee zit je in no-time op je favoriete dienst. Behalve Google Stadia dan, want daar lijkt ook op dit nieuwe apparaat geen ondersteuning voor te zijn. Snap jij het nog?

Op dit moment is nog niet bekend of de nieuwe Chromecast ook naar Nederland komt. In de Duitse webshop van Google is wel te zien dat het apparaat vanaf 16 oktober voor €70 te koop is.

#3 Google Pixel 5 krijgt goedkoper broertje

Naast de gloednieuwe Google Pixel 5 heeft Google ook de Pixel 4A een upgrade gegeven. Het gaat om exact dezelfde telefoon als zijn voorganger, maar dan wel met 5G-ondersteuning. De nieuwe connectiviteit wordt hierdoor dus ook voor een meer betaalbare prijs aangeboden.

Het toestel beschikt over een 6.2-inch OLED scherm, heeft dezelfde Snapdragon 765G processor als de Google Pixel 5 en heeft een prijskaartje van €486. Uiteraard is ook dit toestel, op dit moment, alleen in Duitsland te verkrijgen en niet in Nederland. De verwachting is dat de smartphone in november dit jaar op de markt verschijnt.

#4 Google Play Movies & Apps verdwijnt

Naast de Google Pixel 5, de Pixel 4a 5G en de Chromecast, was er ook wat nieuws over de diensten van Google. Zo kondigt het Amerikaanse bedrijf aan dat er een einde komt aan Google Play Movies & Series. Dat wil overigens niet zeggen dat jij helemaal geen films en series meer kan kijken via Google. De applicatie verdwijnt en maakt ruimte voor, je raadt het al, Google TV.

#5 Group Watch

In Google Duo, de handige berichten-app van het bedrijf, is het nu ook mogelijk om je scherm te delen met anderen. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om met meerdere mensen tegelijkertijd een film of serie te kijken. Google noemt deze functionaliteit dan ook Group Watch. Een gewenste toevoeging die we in 2020 steeds vaker te zien krijgen.

Google Pixel 5 ook niet naar Nederland

Zoals vermeld en verwacht verschijnt de Google Pixel 5 niet in Nederland. In de afgelopen paar jaar zijn de smartphones in populariteit gegroeid. Ook in Nederland. Maar toch heeft het Amerikaanse bedrijf er wederom voor gekozen om de Google Pixel 5 niet in Nederland uit te brengen. Teleurstellend? We dachten het wel! Om heel eerlijk te zijn slaat Google, wat dat betreft, echt compleet de plank mis.

Mochten mensen in Nederland toch aan de slag willen gaan met de Google Pixel 5, dan zouden ze dit via Duitsland moeten doen. Daar is de nieuwe smartphone wel te koop.

Reageer op artikel:
Google Pixel 5, nieuwe Chromecast en 3 andere grote aankondigen van Google
Sluiten