David van Benthem
David van Benthem Gadgets 28 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Google brengt met Pixel Buds nieuwe volledig draadloze oortjes uit

Google heeft met de Pixel Buds 2020 een nieuw paar volledig draadloze oortjes uitgebracht. Ze zijn in de Verenigde Staten voor 180 dollar te koop.

Hoewel er op de Nederlandse Google pagina er nog niets over te vinden is, schoten dit weekend de reviews als paddenstoelen uit de grond in het buitenland. Enkele voorbeelden hiervan zijn door onze collega’s bij The Verge en Engadget gemaakt. De oortjes zijn de opvolger van de eerste generatie Pixel Buds.

Een app als ondersteuning

Daarnaast is er companion-app in de Google Play Store verschenen voor de oortjes. De app kan je, net zoals de Galaxy Wear app bij de Buds+ oortjes van Samsung, als ondersteuning gebruiken. De applicatie werkt met een hoop Android-toestellen, aangezien het alle softwareversies vanaf Android 6.0 ondersteunt.

Het product werkt zoals veel volledig draadloze oortjes met aanraaksensoren op de oortjes zelf. Daarnaast bieden de Pixel Buds ook unieke features, zoals een find my device-functie en een functie om realtime gesprekken te laten vertalen. Ook kan je met ‘adaptive sound’ het volume van je oortjes laten aanpassen door het geluid van je omgeving.

Handig aan de oortjes is ook dat je je muziek kan laten pauzeren wanneer je een oortje uitdoet. Zo gaat de muziek op hetzelfde punt verder wanneer je door iemand wordt geroepen en je je luistergenot tijdelijk moet staken.

google pixel buds 2020
Google Pixel Buds 2020 (Afbeelding: Google)

De Pixel Buds zijn geen plotselinge verschijning

De oortjes werden al vorig jaar aangekondigd. Toen werd verteld dat ze 200 dollar in de VS zouden gaan kosten. Voor de hand ligt het dat ze in Europa voor een vergelijkbaar bedrag over de toonbank gaan, als de daar überhaupt verkocht gaan worden.

De Pixel Buds komen in een eivormig opbergdoosje, dat klein genoeg is om in het muntenzakje van je spijkerbroek te passen. Het is nog onbekend wanneer en of ze in Nederland uit gaan komen. Zodra we daar meer over weten, lees je er hier zo snel mogelijk over.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Google brengt met Pixel Buds nieuwe volledig draadloze oortjes uit
Sluiten