Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 14 dec 2017

Yes: Google Pixel Buds oordopjes met real time vertaling zijn verzonden

De eerste bestellingen van de draadloze Google Pixel Buds zijn verzonden. De draadloze earphone die in mei 2017 werden aangekondigd kwamen groot in het nieuws omdat ze realtime spraakteksten kunnen vertalen.

Google Pixel Buds in je oor

Het lijkt misschien alsof Google Apple achterna gaat met het verwijderen van de headphone jack en het daarna aankondigen van eigen draadloze oordopjes. De nieuwe Google Pixel 2 smartphone werd alleen niet eens geleverd met een goedkoop paar oordopjes. Die moet de gebruiker er dus echt zelf bij kopen.

Google Pixel Buds

De slimme oordopjes, de Google Pixel Buds, ‘horen bij’ de nieuwe Pixel 2 en 2 XL. De oordopjes zijn draadloze neckbuds die via een koord met elkaar verbonden zijn. Naast dat je met de oordopjes muziek kunt luisteren dienen ze ook als een Google Assistant voor in je oor. De meest opvallende functie is dat de oordopjes realtime spraakteksten kunnen vertalen. Hoe vet is dat?!

Google Pixel Buds: wachten duurt lang

Android Police en 9to5Google hebben screenshots gevonden die bevestigen dat de oordopjes zijn verzonden en bij de eerste mensen worden bezorgd. De eerste internationale reviews van de Google Pixel Buds zijn al op het web verschenen. Er wordt gematigd enthousiast op gereageerd. Vooral de koppeling schijnt moeizaam te werken en kun je de beste functionaliteiten dus alleen met de Pixel 2 en 2XL gebruiken.

De mensen die ongeveer 135 euro hebben uitgegeven aan de oordopjes zullen blij zijn dat ze eindelijk zijn verstuurd. Als je nog geen bestelling hebt geplaatst en je wilt de Google Pixel Buds graag hebben, dan zul je er nog wel even op moeten wachten. De wachtlijst in de Google Store voor de oordopjes is een ‘kleine’ vijf tot zes weken. Mocht je nog geen bestelling hebben geplaatst dan heb je de oordopjes dus niet voor Kerstmis binnen.

Geen echte Google-fan maar wel geinteresseerd in draadloze oordopjes van hoge kwaliteit? Misschien zijn deze Jaybird Run of Jaybird Freedom dan wat voor jou. Of check onze review van de AirPods.

Reageer op artikel:
Yes: Google Pixel Buds oordopjes met real time vertaling zijn verzonden
Sluiten