Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Google 05/10/2017

Google Pixel Buds: draadloze oordopjes kunnen in real-time vertalen

Tijdens het langverwachte onthulling evenement liet Google gisteren allerlei apparaten zien om hardcore te gaan concurreren op verschillende gebieden. Uiteraard kwamen de Pixel 2 toestellen voorbij en in huis gaan de Google Home Mini en Max het opnemen tegen de Echo Dot en Apple‘s Homepod. Apple kan echter binnenkort ook nog concurrentie verwachten voor zijn Airpods. Google komt namelijk met de kersverse Google Pixel Buds. 

Pixel Buds zijn “draadloze” neckbuds

De Pixel Buds zijn draadloze oordopjes, welke voornamelijk zijn gemaakt om met de Pixel 2 en 2 XL gebruikt te worden. Uiteraard kun je ze ook met andere toestellen gebruiken en ze werken zelfs samen met iPhones. Hoewel we draadloos zeggen, zijn de Buds dat eigenlijk niet helemaal. De twee oordopjes zijn verbonden via een soort koord, wat ze officiëel zogenaamde neckbuds maakt. Het koord is op zich handig om ze om je neck te hangen, maar of het er stijlvol uitziet is een andere vraag. Verder komen de Buds met een case, welke ook meteen als oplader dient.

Google Pixel Buds

Google Assistant altijd in je oor

Naast genieten van muziek, zijn de Pixel Buds vooral handig om snel te kunnen communiceren met Google Assistant. Door je vinger op het rechter oordopje te houden wordt de assistent geactiveerd en kunnen je beginnen met vragen en commanderen. Verder kun je wisselen tussen afspelen en pauzeren met een enkele tap, terwijl naar voren en naar achteren swipen het volume aanpast. Notificaties worden voorgelezen met een dubbele tap.

Google Pixel Buds

Oordopjes geven je realtime vertalingen

Eén van de handige features van de oordopjes, is dat ze realtime voor je kunnen vertalen. Tijdens het Google evenement werd dit gedemonstreerd met een conversatie tussen twee Engels en Zweeds sprekende mensen. Dit ging behoorlijk soepel, hoewel er wel ruimte is voor verbetering. Het vertalen werkt met de bijbehorende smartphone app, welke de vertaling voor je uitspreekt. De persoon waarmee je praat moet vervolgens een antwoord in de app spreken, waarvan je de vertaling met je Pixel Buds hoort. Hoewel het nu wat onhandig gaat met je smartphone erbij, zal Google waarschijnlijk al aan het werk zijn om dit process veel sneller en intuïtiever te maken. In ieder geval maken de Buds het al makkelijker om in 40 verschillende talen te communiceren.

Google Pixel Buds

Google’s Pixel Buds zullen in November beschikbaar zijn voor omgerekend 135 euro. Om met Google assistant op je hoofd rond te lopen heb je echter niet per se de Pixel Buds nodig. De virtuele assistent verhuist namelijk ook naar de nieuwe Bose headphones en oordopjes.

The Verge

Reageer op artikel:
Google Pixel Buds: draadloze oordopjes kunnen in real-time vertalen
Sluiten