Mark Hofman
Mark Hofman Tech 9 okt 2018

Google bevestigt: Google Pixel Slate is een feit

Geruchten en leaks hebben de verrassing al een beetje verpest, maar nu is het eindelijk officieel. Google heeft de nieuwe Pixel Slate aangekondigd tijdens het Pixel 3 Event. Dit is alles wat je erover moet weten! 

Google komt met Pixel Slate

Google heeft de nieuwe Pixel Slate aangekondigd in New York. Wie denkt dat de Slate een opvolger is van de PixelBook heeft het mist. Google richt met de nieuwe tablet/laptop combinatie voornamelijk mobiliteit. Dat betekend dat hij licht, dun en los te koppelen van de keyboard is. Slate is niet bedoeld als laptop, maar als een perfecte tablet. Het loskoppelen van de keyboard was nog nooit zo makkelijk bij een tablet, waardoor mobiliteit hoog in het vaandel staat.

De nieuwe Pixel Slate is voorzien van een haarscherp beeldscherm met 293 PPI en een totaal van 6 miljoen pixels. Google heeft het zelf voornamelijk over een briljant beeldscherm. In combinatie met de twee front-facing speakers wordt film kijken een fantastische ervaring.

Wat vinden experts van het scherm? Check hun reactie! 

De Pixel Slate heeft een 8MP camera aan de voorkant en een 8MP camera aan de achterkant. Hierdoor maakt het niet uit met welke camera je de foto maakt. Het toetsenbord van de Slate is volledig verlicht en ziet er, naar ons idee, bijzonder strak uit. In combinatie met G Suite is werken met de Slate prima te doen.

Vernieuwde ChromeOS

ChromeOs is volledig vernieuwd voor de nieuwe Pixel Slate. Het is niet ontworpen voor een telefoon, maar puur voor de Slate. Met de nieuwe launcher is het bereiken van je apps een stuk makkelijker dan voorheen. Met multiscreen is het mogelijk om volledig in desktop-mode twee taken tegelijk te verrichten. Google Assistent en een virus-protector zitten ook in de nieuwe versie van ChromeOS.

De Slate is verkrijgbaar in Sky Blue en kost je $599. De keyboard kost $199 en de stylus €99. Wanneer hij beschikbaar is, is nog niet bekend.

Check de video hieronder voor alle snelle informatie!

Dit artikel wordt nog bijgewerkt, refresh de pagina voor de laatste updates. Meer weten over het Google Pixel 3 event? Check dan deze pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google bevestigt: Google Pixel Slate is een feit
Sluiten