Gadgets 11 mei 2018 Noah Korevaar

‘Google werkt aan drie Pixel smartwatches’

Google maakte afgelopen dinsdag indruk tijdens Google I/O 2018. De zoekgigant toonde tijdens de conferentie een aantal zeer innovatieve projecten en updates. De focus lag op software. Op het gebied van hardware moeten we echter nog even geduld hebben. Ergens in oktober zijn de Pixel smartphones en andere gadgets weer aan de beurt. Inclusief… Pixel smartwatches?

Google Pixel smartwatches

Google maakt sinds een aantal jaar zijn eigen smartphones, de Pixel-serie. De fabrikant werkte daarvoor samen met andere smartphonefabrikanten, waarbij de Nexus-smartphones in samenwerking werden ontwikkeld. Sinds 2016 heeft de zoekgigant echter zelf de touwtjes in handen.

Nu heeft het bedrijf een complete hardware-divisie. Inclusief speakers, camera’s en oordopjes. Binnenkort komen daar ook smartwatches bij, zo blijkt nu. Al jaren doen geruchten de ronde dat Google aan een eigen smartwatch werkt. Een paar jaar terug nog in samenwerking met Huawei.

Android Wear Google Pixel smartwatches

Die Nexus smartwatch werd naar verluidt gecanceld. Nu lijken de wearables er alsnog te komen. Als er een leaker een verbazingwekkende reputatie heeft als het om accurate informatie gaat, dan is het Evan Blass. De Leaker heeft talloze malen onaangekondigde producten getoond en gelekt.

Zelden zat hij ernaast. En als hij er naast zat, dan vaak om een goede reden. Denk bijvoorbeeld aan fabrikanten die alsnog toestellen schrappen, vlak voor de geplande onthulling. Maar goed, terug naar Google.

Volgens Blass zal Google komende herfst zijn eerste Pixel smartwatch onthullen, naast de Google Pixel 3 en Pixewl 3 XL. En het blijft niet bij een model. Blass beweert dat de zoekgigant aan drie verschillende varianten werkt.

Een andere bekende leaker, Roland Quandt, claimt dat de wearables de codenamen Triton, Ling en Sardine dragen. Ze hebben allemaal de aankomende Qualcomm Snapdragon Wear 3100 processor onder de motorkap. Dit lek volgt op de onthulling dat Qualcomm weer chips ontwikkelt voor smartwatches.

De nieuwe processor moet smartwatches een stuk efficiënter gaan maken, met als resultaat een langere accuduur. Op het moment van schrijven is het onduidelijk hoe de drie modellen van elkaar gaan verschillen.

Een ding is echter wel duidelijk: Google gaat de magere smartwatch-markt een nieuwe injectie geven. Maar gaat dat genoeg zijn?

?Lees ook: De smartwatch wordt volwassen (bewijzen traditionele horlogemerken)

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
‘Google werkt aan drie Pixel smartwatches’
Sluiten