We hebben slecht nieuws over Google’s Pixel Watch (maar Huawei verrast)

De smartwatch is nou niet bepaald de onmisbare gadget geworden die Tim Cook ons heeft beloofd. Dat neemt echter niet weg dat de Apple Watch de markt domineert. Waar blijft Google’s Pixel Watch?

Google stelt Pixel Watch uit

De zoekgigant kan de kracht van Android Wear / Wear OS demonstreren met eigen hardware. Sterker nog, langere tijd deden er geruchten de ronde dat de Pixel Watch volgende maand onthuld gaat worden. Naast de Pixel 3 en Pixel 3 XL dus.

Het lijkt er nu sterk op dat je langer geduld zult moeten hebben. Google heeft namelijk bevestigd dat er dit jaar geen Pixel Watch komt. In plaats daarvan focust de zoekgigant op het verbeteren van Wear OS, het besturingssysteem voor smartwatches.

Android Wear Google Pixel smartwatches

Daarbij werkt Google samen met fabrikanten om hun nieuwe hardware te optimaliseren. “Er is nog geen one-size-fits-all horloge, zo ver zij we nog niet. We focussen ons voor nu op onze partners”, aldus Miles Barr, hoofd Wear OS bij de techgigant.

Huawei blijft zeer ambitieus

Een tegenvaller dus, al is het wel duidelijk dat Google blijft investeren in het ecosysteem. Huawei, een van de grootste Android-fabrikanten, geeft ook niet op. De CEO van het Chinese bedrijf heeft Huawei’s plannen bevestigd tijdens een interview.

Ook Huawei wil eerst de technologie verbeteren, alvorens de markt opnieuw te betreden: “Het heeft meer innovatie nodig, en daar zijn we druk mee bezig. We willen grotere verbeteringen en de gebruikservaring beter maken dan wat de consument nu gewend is. Dat is mijn doel. We willen de smartwatch nuttiger, intiemer en functioneler maken, en dat alles met een betere accuduur. Op dit moment hebben we een accuduur van twee dagen. Ik hoop een accuduur van een week te bereiken. We willen veel betere prestaties.”

Huawei is dus zeer ambitieus, en het is maar de vraag of de genoemde doelstellingen realistisch zijn in de komende nabije toekomst.

Reageer op artikel:
We hebben slecht nieuws over Google’s Pixel Watch (maar Huawei verrast)
Sluiten