Wesley Akkerman
Wesley Akkerman | LinkedIn Digital 26 maart 2020

Google Play Movies bereidt zich voor op gratis films met advertenties

Het lijkt erop dat Google Play Movies gebruikers binnenkort toegang biedt tot honderden gratis films. Je moet dan wel advertenties bekijken. Google heeft hieronder nog niets bekendgemaakt. Het nieuws is gebaseerd op code van de app, waarin verwijzingen naar de nieuwe opties staan.

Op dit moment heb je al de beschikking over tientallen videostreamingdiensten in Nederland waar je allerlei films en series bekijkt. Denk dan aan Netflix, Amazon Prime Video (sinds kort officieel beschikbaar in Nederland en nog een stuk goedkoper ook) en natuurlijk Disney+. Natuurlijk kan Google het tegen dergelijke reuze opnemen met zijn eigen videostreamingdienst waar mensen dan voor zouden gaan betalen, maar waarschijnlijk is dat zo’n typische strijd waarvan je van tevoren al weet dat je hem toch niet gaat winnen.

Google Play Movies met gratis films?

Bovendien is het nu nog zo dat Google Play Movies, de videostreamingdienst van de zoekmachinegigant, qua opzet niet lijkt op de hierboven genoemde concurrenten. Daar waar diensten als Netflix natuurlijk een on-demand dienst is waar je voor een vast bedrag per maand content bekijkt, dien je bij Google Play Movies films en series per stuk te huren. Soms zijn films nog wel eens goedkoop en dan kan het best voor een avond, maar in alle andere gevallen kunnen de kosten al snel hoog oplopen en daar heeft eigenlijk niemand trek in. Gratis films zou de oplossing zijn.

  • <string name="athome_add_birthdate_to_watch">Add birthdate to watch</string>
  • <string name="athome_free_with_ads">Free with ads</string>
  • <string name="athome_free_with_ads_description">Hundreds of movies, just a few ads</string>
  • <string name="athome_introduce_free_movies">Introducing</string>
  • <string name="athome_watch_free_with_ads">Watch free with ads</string>

Mogelijk verandert dit in de toekomst. Nu hoeft dit niet te betekenen dat heel de service op de schop gaat, maar waarschijnlijk zul je voor een groot deel Google Play Movies anders kunnen gebruiken dan je nu gewend bent. Uit code van de app, ontdekt door XDA Developers, blijkt namelijk dat Google de dienst voorbereidt op veranderingen. Zo blijkt uit verwijzingen dat Google voornemens is films en series gratis aan te bieden voor mensen die bereid zijn tussendoor advertenties te bekijken. De dienst zelf zal dan helemaal gratis zijn, is nu het idee. Handig voor gratis films dus.

Het is niet duidelijk of heel de bibliotheek van Google Play Movies gratis aangeboden wordt qua gratis films. Maar uit de code, die we hierboven gekopieerd hebben, blijkt wel dat het om “honderden films” moeten gaan, vergezeld door “enkele advertenties”. Op moment van schrijven is de dienst niet op deze manier te gebruiken.

XDA Developers

Reageer op artikel:
Google Play Movies bereidt zich voor op gratis films met advertenties
Sluiten