Tech 26 apr 2018 Jelle van Es

Google wil Google Play Music inwisselen voor YouTube Remix

Er zijn op dit moment heel wat services die jou de mogelijkheid geven om te genieten van je favoriete muziek. Spotify en Apple Music zijn zonder twijfel de grootste, waardoor de rest vecht om de kruimels of besluit om dingen over een andere boeg te gooien. Eén van die partijen is Google, die momenteel zijn Google Play Music-service heeft, dat niet heel erg lekker loopt. En volgens de laatste geruchten gaat er straks een complete streep door Google Play Music en richt het bedrijf zijn pijlen op Youtube Remix. Dat is althans wat de website Droid Life stelt.

Het einde van Google Play Music

Een woordvoerder van Youtube heeft dat overigens gelijk ontkent, maar dat lijkt een standaard pr-verhaal. Deze vertegenwoordiger stelt dat er in een eerder stadium al bekend is gemaakt dat er samengewerkt gaat worden tussen de teams van Youtube Music en Google Play, aangezien muziek erg belangrijk is voor Google. Maar dat dat niet betekent dat er momenteel iets gaat veranderen voor de huidige gebruikers.

Youtube remix

Toch lijkt het raar om beide services naast elkaar te hebben staan. Youtube Remix zal namelijk een soort Spotify gaan worden. Naast de mogelijkheid om muziek te streamen via het platform, zou het ook mogelijk zijn om vanuit de app makkelijk naar de bijbehorende videoclip te kijken om zo twee vliegen in één klap te zijn. Het hebben van zoiets als Google Play Music hiernaast zou wat dubbelop zijn.

Dat gezegd hebbende is het natuurlijk niet vreemd dat er binnen een bedrijf meerdere merken of productlijnen zijn die ongeveer hetzelfde doen. Je geeft op die manier de consument de mogelijkheid om zelf te bepalen wat hij gebruikt. Wanneer Youtube Remix wordt gelanceerd is overigens ook nog niet bekend. De eerdere geruchten van een release in maart is het in elk geval niet geworden.

Tot die tijd is het wellicht handig om naar Spotify te kijken, die binnenkort een update heeft voor zijn gratis app.

Reageer op artikel:
Google wil Google Play Music inwisselen voor YouTube Remix
Sluiten