Google Play Pass is officieel een ding (en verschijnt “binnenkort”)

Google heeft het bestaan van de Google Play Pass eindelijk officieel bevestigd. Na maanden van speculaties, leaks en teasers komt er eindelijk een antwoord op de vraag of we het product ooit nog eens gaan zien. Op Twitter maakt Google bekend dat we er binnenkort mee aan de slag kunnen.

Google komt met abonnement voor Play Store

Maanden nadat het bestaan van de Google Play Pass uitlekte, bevestigt het Amerikaanse bedrijf vandaag dat we hem officieel kunnen verwachten. Google heeft toegegeven dat de service bestaat en dat we niet al te lang hoeven wachten op de komst ervan. Dat doet het bedrijf door middel van een tweet, waarin het dus ook direct de naam bekend maakt. De Google Play Pass is officieel gezien dus echt een ding.

Afgelopen maanden hebben we regelmatig iets voorbij zien komen over de Play Pass, maar we kregen een maand geleden pas de eerste echte indruk. Screenshots van de dienst lekte uit en maakte direct duidelijk waar we mee te maken hadden. Google lijkt een soort abonnement aan te bieden voor de Play Store. Dat houdt in dat je voor een bepaald bedrag per maand toegang krijgt tot premium (en exclusieve) content uit de Google Play Store.

Denk hierbij aan toegang tot games als A Tale of Two Sons, Limbo, Stardew Valley en 80 Days. In de screenshots die vorige maand lekte (met dank aan Android Police) zagen we al de maandelijkse prijs van €4,99 voorbij komen. Of de dienst ook echt zoveel gaat kosten is officieel gezien nog niet bekend.

Goeie timing

Het hoeft weinig mensen te zijn ontgaan dat het vandaag een grote dag is voor kamp Apple. De producent uit Cupertino gaat vandaag de nieuwe iPhones onthullen tijdens een Apple Event. Een aantal uur voordat dit evenement plaatsvindt, komt Google dus met de bevestiging van de Play Pass. Wat dat betreft lijkt Google dus ook wat aandacht te willen op deze dag, zeker gezien het feit dat het met deze dienst ook weer lijkt te concurreren met Apple.

De producent uit Cupertino kondigde in maart dit jaar een eigen soortgelijke dienst aan. Gewapend met de naam Apple Arcade kunnen gebruikers, net als met de Google Play Pass, voor een bepaald bedrag per maand aan de haal met flink wat games. De dienst is al onthuld, maar nog niet uitgerold. Het iPhone 11 evenement lijkt wat dat betreft een mooi moment om dat te doen. En wat dat betreft haakt Google dus mooi in.

Reageer op artikel:
Google Play Pass is officieel een ding (en verschijnt “binnenkort”)
Sluiten