Mark Hofman
Mark Hofman Digital 27 jul 2020

Heb je een Android smartphone? Check of je deze handige Google Play Store feature al hebt!

In mei werd de Google Play Store, in bepaalde markten, voorzien van filters. Hierdoor werd de applicatie-winkel een stuk overzichtelijker en hadden gebruikers meer controle over de resultaten die ze voorgeschoteld krijgen. En de kans is aanwezig dat ook jij hiermee aan de haal kan.

De functionaliteit wordt, volgens de mensen van AndroidPolice, uitgerold in meerdere markten. Gezien het feit dat het gaat om een server-side update heb je weinig controle over wanneer je ermee aan de slag kan. Maar het lijkt er sterk op dat er de functie in Nederland al te gebruiken is.

Filters in de Google Play Store

Google heeft filters, die je kan instellen in de zoekresultaten, verder uitgerold. Wanneer jij een app zoekt in de Google Play Store, heb je de mogelijkheid om invloed te hebben op de zoekresultaten. Wanneer je bijvoorbeeld naar een nieuwe launcher opzoek bent, om je Android smartphone te pimpen, kan je de apps op rangorde zetten. Zo kies je bijvoorbeeld uit het kopje 4.5+ ster, waardoor je dus alleen de beste apps te zien krijgt, of Premium.

Dat is dan ook een beetje het enige dat de nieuwe functionaliteit doet. Maar het zorgt ervoor dat je de Google Play Store een stuk overzichtelijker wordt. Laten we in ieder geval zeggen dat het makkelijker is om de juiste apps te vinden. Ook is de Editor’s Badge toegevoegd. Hiermee zie je welke apps en games het team van Google zelf aanraadt om te gebruiken.

Google Play Store filters Android
De filters in actie (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Wanneer je bepaalde merknamen invult, dan zullen de filters niet te zien zijn. Denk bijvoorbeeld aan apps als Spotify, Apple Music of Netflix. De filters zullen verdwijnen, omdat je hoogstwaarschijnlijk met de originele app aan de slag wil gaan.

De update wordt dus uitgerold. Op mijn OnePlus 8 Pro, met Oxygen OS 10.5.11, zijn de filters in ieder geval al te gebruiken.

Reageer op artikel:
Heb je een Android smartphone? Check of je deze handige Google Play Store feature al hebt!
Sluiten