Ilona Braam
Ilona Braam Crypto 11 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Deze Play Store app wist stiekem cryptocoins naar de verkeerde wallet over te maken

Er zijn verschillende redenen waarom veel mensen huiverig zijn om met cryptocurrencies aan de slag te gaan. Een belangrijke reden is natuurlijk het feit dat je zo je geld kwijt kunt zijn en de cryptocoins nog steeds niet naar glorieuze waarden lijken te stijgen. Een andere reden is het feit dat de coins een geliefd doelwit zijn voor hackers. En helaas blijven hackers en dieven het inderdaad proberen. Onlangs werd er nog een app uit de Google Play Store verwijderd, die stiekem cryptocoins naar de verkeerde wallet wist over te maken.

Zelf coins overmaken naar de dief

Het gaat om de app MetaTask, die zichzelf neerzette als een legit cryptocurrency app. Hij verscheen op 1 februari in de Google Play Store en is een zogenaamde “clipper” app. Om geld over te maken naar een wallet wordt een reeks van tekens gebruikt, welke staat voor het adres van de wallet. Omdat het om een lange reeks gaat kopiëren veel mensen het adres om het vervolgens weer te plakken in een app of op een website website. Een clipper app vervangt sneaky het gekopieerde adres met een ander adres en onbewust maakt je dus op deze manier je coins zelf over naar de dief.

MetaMask app Play Store

Verwijderd uit Play Store

De app werd gelukkig gespot door de online beveiligingsfirma ESET en nadat de ontdekking was doorgegeven aan Google, verdween de app snel uit de Play Store. ESET geeft verder nog aan dat er andere frauduleuze MetaMask apps in de Play Store zijn geweest een heeft nog een paar tips om niet in de val te lopen. Zo is het belangrijk om je Android toestel tijdig te updaten en een betrouwbare beveiligingsapp te downloaden. Ook zou het belangrijk zijn om alleen voor apps te gaan uit de Play Store en altijd te checken of de app ook een bijbehorende site heeft. Als laatste is het verstandig om te checken of de link die je plakt ook is wat je daadwerkelijk hebt gekopieerd.

Dat laatste  is waarschijnlijk de beste manier om niet door een clipper app bestolen te worden. Want zelfs als de app uit de Play Store komt, kan het blijkbaar nog steeds misgaan. Ook bestaat er daadwerkelijk een legit MetaMask website, maar deze heeft niks te maken met de frauduleuze app. Overigens zou de Samsung Galaxy S10 je mogelijk kunnen helpen om je coins veilig te houden. De smartphone zou namelijk uitgerust worden met een hardware wallet. Of dat echt waar is, zullen we op 20 februari eindelijk ontdekken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

PhoneArena

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze Play Store app wist stiekem cryptocoins naar de verkeerde wallet over te maken
Sluiten