Google Podcasts krijgt grote update en luistert daarmee naar de gebruiker

Google Podcasts krijgt een grote update. Langverwachte functies en een goede connectiviteit met alle smart home speakers (en dus niet alleen de speakers van Google) staan centraal.

Daarmee komt Google tegemoet aan de wensen van de gemeenschap rondom Google Podcasts. Zo klaagden gebruikers dat er geen wachtlijsten aangemaakt konden worden en dat er geen optie was om je favoriete podcast te downloaden zodra er een nieuwe uitkwam. Daarbij krijgt de app een nieuwe uitstraling. Google verandert dus van alles aan de app.

Beperkte beschikbaarheid

Voor veel mensen is de nieuwe versie nog niet beschikbaar. Toch is het 9to5Google gelukt om aan screenshots te komen die het nieuwe design laten zien. Daarin is te zien dat Google je bij het openen van de app vertelt wat er is veranderd. De verbeteringen zijn een nieuw thuisscherm, een nieuwe sectie om content mee te vinden en te ontdekken en het beter kunnen beheren van downloads en abonnementen. Tot slot kan je nu ook eindelijk wachtlijsten aanmaken.

Het beter kunnen beheren van je abonnementen komt subtiel tot uitwerking. Zo zijn je abonnementen nog steeds bovenin het thuisscherm te vinden, maar is er een soort draaimolen van gemaakt. Zo blijft je thuisscherm overzichtelijk, ook als je op veel kanalen bent geabonneerd.

Als er nieuwe content is gepost van jouw kanalen, zie je dat daarnaast nu met een rood stipje in plaats van ‘nieuw’ in blauwe letters. Ook zijn categorieën top en trending verplaatst naar het zoekbalkje in het midden, naast andere manieren om nieuwe podcasts te ontdekken. Om je downloads en je geschiedenis te zien, moet je onderin op de tab ‘Activiteit’ klikken. Daar kan je ook eindelijk verschillende afleveringen in een wachtrij plaatsen.

Het vernieuwde thuisscherm van Google Podcasts
Het vernieuwde thuisscherm van Google Podcasts (Afbeelding: 9to5Google)

Automatisch downloaden met Google Podcasts

Om afleveringen automatisch te downloaden, klik je rechtsboven de Instellingen aan. Daar kan je ervoor kiezen om nieuwe afleveringen meteen offline beschikbaar te hebben.

Het is nog niet bekend wanneer de update Nederland bereikt. Zorg er in ieder geval voor dat je je Google app en je Google Podcasts app geüpdatet houdt. De Google Podcasts app maakt namelijk onderdeel uit van de Google app. Al eerder maakte Google bekend Google Photos helemaal om te gooien. Wat daar gaat veranderen, lees je hier.

 

Reageer op artikel:
Google Podcasts krijgt grote update en luistert daarmee naar de gebruiker
Sluiten