Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 16 mei 2019

Google Podcasts maakt einde aan meest frustrerende feature

Het heeft even geduurd, maar Google Podcasts krijgt eindelijk een functie waarbij nieuwe afleveringen van je favoriete podcast automatisch gedownload kunnen worden. Dit omdat gebruikers voorheen de losse afleveringen handmatig moesten downloaden. De dienst is hierdoor weer een stap dichterbij het worden van een volwaardig podcast medium.

Google Podcasts

De tijd dat Google puur en alleen een zoekmachine ligt allang achter ons. Het bedrijf komt met steeds meer producten en heeft sinds een klein jaar ook een eigen podcast dienst. Fans waren hier echter nog niet zo over te spreken.

Gelukkig is Google Podcasts zich nu eindelijk aan het ontpoppen tot een fatsoenlijke applicatie om podcasts mee te beluisteren. Voorheen ontbrak het de dienst namelijk aan enkele functies die de concurrenten allang hadden.

Het lijkt erop dat Google dit eindelijk door begint te krijgen, want de meeste van de ontbrekende opties worden nu langzaam maar zeker alsnog geïntroduceerd.

Google Podcasts

Gebruikers kunnen nu ook instellen dat de app nieuwe afleveringen automatisch gaat downloaden. Dit gebeurt echter alleen wel als het betreffende toestel met WiFi verbonden is, om te voorkomen dat gebruikers door hun data heen vliegen.

Wat ons betreft een flinke verbetering, die eigenlijk al veel eerder geïntroduceerd had moeten worden. Als jij ook gebruik wilt maken van deze nieuwe functie dan hoef je daarvoor alleen de app bij te bewerken naar de nieuwste versie.

Synchronisatie

Een handige functie die al een tijdje beschikbaar was is de mogelijkheid om podcasts te synchroniseren. Je kunt bijvoorbeeld tijdens het fietsen een podcast aflevering aanzetten en als je thuis bent aan Google Assistent vragen om deze te hervatten op de speakers.

Dit zijn dan ook de functies waarmee de verschillende podcast platformen tegen elkaar proberen te concurreren. Zo heeft Spotify onlangs aangegeven je te gaan helpen met het vinden van nieuwe podcasts en experimenteert het met advertenties die naar je stem luisteren.

Reageer op artikel:
Google Podcasts maakt einde aan meest frustrerende feature
Sluiten