Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Smartphones 15 oktober 2019

Google presenteert de Pixel 4 en 4XL: Lees nu de details

Tijdens het eigen evenement heeft Google de Pixel 4 en de 4XL aangekondigd. De smartphones moeten op 24 oktober in de Verenigde Staten worden uitgebracht.

Of de smartphones ook in Nederland gaan verschijnen, dat is nog de vraag. De voorgaande modellen waren hier niet direct te koop, ook al werden ze door enkele webshops geïmporteerd.

Maak kennis met de Pixel 4 en 4XL

De Pixel 4 is daarbij de kleinere versie met een 5,7 inch 1080p scherm. De 4XL is een tikkie groter en maakt gebruik van een 6,3 inch Quad HD display. Beiden kennen de mogelijkheid om gebruik te maken van een refreshrate van 90Hz, waardoor alles soepel in elkaar over loopt. Om de batterij te sparen zal het systeem echter op bepaalde momenten terugschroeven naar 60Hz, maar volgens Google merk je daar niks van. Qua batterij maakt de Pixel 4 van een 2.800mAh batterij, wat voor smartphones vandaag de dag wat klein is. De 4XL komt met een batterij van 3.700mAh. Beiden maken gebruik van een 18W fast charging of wireless charging systeem.

Buiten de grootte van de batterij en het scherm zijn beide smartphones hetzelfde. Ze maken allemaal gebruik van de welbekende Qualcomm Snapdragon 855 processor, wat min of meer de standaard is. Qua geheugen zijn ze uitgerust met 6GB RAM en als gebruiker kun je kiezen tussen 64 en 128GB aan opslag. Ook op dit vlak is het eigenlijk niet bijster indrukwekkend. Wat wel tof is, is dat het gebruik maakt van zijn eigen face unlock systeem, wat een antwoord is op de Face ID die de nieuwste generatie iPhones heeft. Daarnaast kan de Pixel 4 en de 4XL bewegingen van je hand detecteren. Op die manier kun je terwijl je smartphone op tafel ligt een zwaaiende beweging maken om op die manier een telefoongesprekken weg te drukken of een nummer via Spotify te pauzeren.

Op het gebied van de camera krijg je naast de standaard camera van 12,2MP een telephoto portrait lens, van 16MP waarmee je twee keer kunt zoomen. Ook benadrukt Google dat je met de Pixel 4 en 4XL goede foto’s kunt nemen wanneer het donker is. Videos neem je maximaal op in een resolutie van 1080p met maximaal 120fps.

Wil je meer lezen over de Google Pixel 4 dan kun je op onze overzichtspagina met alle nieuwtjes terecht. Ben je op zoek naar de beste deals voor de nieuwe telefoon van Google? Klik dan hier.

Reageer op artikel:
Google presenteert de Pixel 4 en 4XL: Lees nu de details
Sluiten