Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Smartphones 17 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Google en Qualcomm maken mogelijk einde aan grootste Android-irritatie

Google en chipfabrikant Qualcomm hebben het afgelopen jaar samengewerkt om een grote Android-irritatie aan te pakken. Mogelijk krijgen veel high-end smartphones daardoor vanaf 2021 een jaar extra aan updates, mits smartphone-fabrikanten natuurlijk ook hun deel van het werk verrichten.

De verandering is gebouwd op het werk dat Google reeds verricht heeft met Project Treble. Met Treble is het voor fabrikanten gemakkelijker updates uit te brengen voor uitgebrachte smartphones, omdat Android als systeem in verschillende onderdelen opgedeeld is. Daardoor verschijnen updates de laatste maanden sneller. Tegelijkertijd zorgt dit voor problemen bij chipfabrikanten, omdat hun chips langer mee moeten gaan en meerdere generaties aan software moeten ondersteunen. En dat is precies het probleem dat beide bedrijven nu aangepakt hebben, waardoor de laatste irritaties weggenomen worden, hopelijk.

Google werkt samen met Qualcomm

De logica achter het idee van Project Treble wordt nu namelijk ook toepast op de chips van Qualcomm. Dat maakt voor Qualcomm het werk wat gemakkelijker, waardoor processors langer kunnen meegaan. Voor jou betekent dit concreet dat alle Android-smartphones met minimaal de Snapdragon 888 of een chip die later uitkomt, drie jaar aan Android-upgrades en vier jaar aan beveiligingsupdates krijgen. Telefoons die in 2021 uitkomen kunnen in theorie dus meer dan vier jaar aan updates krijgen.

Qualcomm Snapdragon 888
Qualcomm Snapdragon 888 (Afbeelding: Qualcomm)

Nu de fabrikanten nog

Helaas is dit geen zekerheid. Je bent immers niet altijd allen afhankelijk van Google of Qualcomm voor het uitbrengen van updates, Als het gaat om smartphones van Sony, LG, Samsung, OnePlus en meer. Het enige wat dit nieuws garandeert, is dat fabrikanten in staat zijn hun toestellen tot vier jaar na het uitbrengen te ondersteunen. Op moment van schrijven heeft nog geen enkele fabrikant laten weten dit ook daadwerkelijk te gaan doen. Het is echter wel een feit dat het goed zou zijn wanneer bedrijven dit idee omarmen, natuurlijk in het kader van duurzaamheid en klantvriendelijkheid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Google en Qualcomm maken mogelijk einde aan grootste Android-irritatie
Sluiten