Google slaat handen ineen met Samsonite voor slimme… rugzak?

Google en Samsonite hebben een slimme rugtas aangekondigd die gebruikers verbonden houdt wanneer ze er lekker op uitgaan. Zo hoeven ze namelijk niet constant op hun smartphone te kijken. De rugtas wordt de Konnect-I genoemd en is in twee versies beschikbaar: de Slim en Standard, voor respectievelijk 220 en 200 dollar.

Dit product valt onder een speciale lijn van Google, waar we meer, zeg, experimentele producten aantreffen die slim gemaakt zijn. Denk dan aan de Adidas GMR Play Connected en Levi’s Trucker Jacket. Googles Advanced Technology and Projects (ATAP) onthulde Project Jacquard, zoals dat dus heet, voor het eerst tijdens ontwikkelaarsconferentie Google I/O in 2015. De technologie die van deze afdeling komt heeft tot nu toe voor producten gezorgd die normale stoffen omzet in aanraakgevoelige oppervlakten, die gebruikt kunnen worden voor het triggeren van verschillende functies op je gekoppelde smartphone.

Konnect-i
Konnect-I van Google en Samsonite. (Afbeelding: Jacquard)

Slimme rugtas van Google

Het systeem wordt aangedreven door een kleine tag dat opgeladen wordt via mini-usb. De tag kan bijvoorbeeld notificaties doorsturen via de ingebouwde led en een kleine, vibrerende motor.

De Samsonite Konnect-i, samen met Google gemaakt dus, moet ervoor zorgen dat je veel met je telefoon kunt doen, zonder je telefoon uit je broekzak te halen. Eén van de banden van de rugtas stelt je namelijk in staat telefoongesprekken te beantwoorden, ontvangen berichten te horen, Google Maps voor navigatie te gebruiken, selfies te maken, muziek af te spelen en te weten wanneer je rideshare gearriveerd is. Dat gaat allemaal door middel van speciale handbewegingen.

Via de speciale Google Jacquard-app kun je de handbewegingen instellen, zodat je zelf bepaalt welke handeling een specifiek soort effect heeft. Zo kun je bijvoorbeeld omhoog of omlaag vegen over en anders twee keer tappen op de band. Het verschil tussen de Slim- en Standard-edities is dat de Slim een verticale ritsaansluiting heeft, terwijl de Standaard een horizontale variant heeft. Daarnaast mag je rekenen op meer dan genoeg opbergruimte en een zachte plek voor je laptop.

Reageer op artikel:
Google slaat handen ineen met Samsonite voor slimme… rugzak?
Sluiten