Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 1 dec 2017

Google Santa Tracker begonnen: leer programmeren, gooi sneeuwballen en veel meer!

Het is weer belabberd koud buiten. De winter gaat beginnen! Terwijl jij op weg naar huis aan het vloeken bent met bevroren handen, is de kerstman zich druk aan het voorbereiden met zijn elfjes. Dan weet je hoe laat het is: Google komt weer met een Santa Tracker! 

Santa Tracker: Google biedt dagelijks nieuw vermaak

De zoekgigant komt elk jaar weer met een experiment voor kerstmis. Soms een mobiel spelletje, soms een verhaal, maar altijd is het kleurrijk en creatief. Dit jaar pakt Google het extra groots aan. De Santa Tracker biedt kinderen en hun ouders elke dag van december een nieuw stukje tijdverdrijf. De ene keer is het een spelletje, de andere keer leer je programmeren met behulp van puzzels.

Google Santa Tracker

Sommige voorbeelden gaan vrij diep. Vooral het toegankelijke programmeerspelletje is ronduit fascinerend. Alles is kleurrijk en sympathiek, maar ondertussen leren kinderen de basis van code schrijven. Klinkt saai, maar dat is het absoluut niet. Je kunt de goedgevulde adventskalender hier checken op je desktop, of in de bijbehorende Android app. Er is helaas geen iOS app voor de Santa Tracker, maar je kunt wel je mobiele browser gebruiken.

Kerst Santa Tracker Google

Op 24 december barst het echte feest los. Dat kun je Santa’s route volgen op Google Maps. Ook valt een gloednieuw spelletje genaamd Santa Snap op. Daarin kun je als een elf met een jetpack de wereld rondvliegen, en foto’s maken van beroemde locaties. Wij kijken vooral uit naar wat Google zelf ‘s werelds grootste multiplayer sneeuwbal-gevecht noemt. Educatie, lol en creatieve uitspattingen: wat wil je nog meer?

Check ook onze lijstjes met de tofste kerstcadeautjes van dit jaar. Of bekijk All About Gaming, onze pagina met allerlei toffe content rondom, je raadt het al, games.

 

 

 

Reageer op artikel:
Google Santa Tracker begonnen: leer programmeren, gooi sneeuwballen en veel meer!
Sluiten