Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Google 2 jun 2019

Google Search brengt levensgrote AR dieren naar je woonkamer

Als je je ooit hebt afgevraagd hoe een wolf er van dichtbij uitziet of hoe hoog een panda boven je uit zou torenen, kan Google je daar tegenwoordig mee helpen. Vorige maand liet het bedrijf al weten tijdens zijn I/O conferentie dat ze augmented reality beelden naar Google Search zouden brengen. En nu is het dan eindelijk zover. Als eerste begin kun je allerlei levensgrote dieren bekijken in de veiligheid van je eigen huis.

Google AR dieren

De nieuwe feature is beschikbaar voor iPhones en Android toestellen die ARCore of ArKit ondersteunen, maar werkt dus op het moment alleen nog maar met een beperkt aantal dieren. Scott Stein van CNET lijkt zijn dag te hebben besteed aan het zoeken naar AR-dieren en het resultaat is onder andere een tijger, panda, krokodil, paard, leeuw, octopus, adelaar, wolf en schildpad. De bedoeling is uiteraard dat dit nog verder uitgebreid wordt en Google gaf vorige maand al aan dat de feature ook voor wat praktischere dingen ingezet zou kunnen worden. Zo zou je bijvoorbeeld producten al in AR kunnen bekijken, voordat je ze daadwerkelijk koopt.

3D model bij zoekresultaten

Om aan de slag te gaan met Google’s AR dieren, zoek je naar een beestje en kijk je bij “Overview” naar de zoekresultaten. Als er een 3D model beschikbaar is, verschijnt er een aparte box met daarin het 3D model en wat informatie over het dier. In de box vind je ook meteen de uitnodiging “Meet a life-sized “naam van het dier” up close” en een knop om het beestje in 3D te bekijken. Vervolgens krijg je inderdaad een 3D-model van het dier op je smartphone te zien en als je het nog spannender wilt maken, kies je voor de AR optie. Vooralsnog lijkt het er wel helaas op dat we in Nederland nog even moeten wachten op de nieuwe optie. Maar wanneer hij komt, weet je in ieder geval alvast hoe je kunt spelen met 3D-modellen.

Google Search AR
Foto: Andrew Liptak

Steeds meer bedrijven gaan tegenwoordig aan de slag met augmented reality om gebruikers en klanten wat meer te engagen. Zo is ook Nike bezig geweest met AR en gaat het sportbedrijf hiermee je schoenmaat meten.

The Verge

Reageer op artikel:
Google Search brengt levensgrote AR dieren naar je woonkamer
Sluiten