Ilona Braam
Ilona Braam Tech 9 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Google Search update zorgt voor meer diversiteit in zoekresultaten

Google Search is één van de populairste programma’s voor het zoeken van online content. Maar hoewel de Search applicatie door behoorlijk wat mensen wordt gebruikt, zijn er toch sommige dingen die wat beter kunnen. Zo komt het wel eens voor dat je iets zoekt en vervolgens een hele reeks aan resultaten krijgt van dezelfde website. Meerdere mensen storen zich hieraan, maar er is goed nieuws. Google heeft aangekondigd dit te hebben aangepakt en met een nieuwe update zou er meer diversiteit komen in de zoekresultaten.

Maximaal twee hits van dezelfde site

Waar je op het moment soms nog redelijk wat van dezelfde website te zien kan krijgen in je zoekresultaten, zou je na de update maximaal maar twee hits moeten krijgen van hetzelfde bedrijf. Google geeft echter wel aan dat je in sommige gevallen alsnog meer dan twee hits van hetzelfde bedrijf zou kunnen krijgen, wanneer de hits een hoge mate van relevantie hebben. De verandering in de zoekresultaten is goed nieuws voor wat kleinere bedrijven. Deze krijgen nu de kans om hoger in de zoekresultaten te belanden, aangezien het aantal hits van de hoog geplaatste websites gelimiteerd wordt.

Google Search

Meer Google Search updates

Verder zou het algoritme voor het rangschikken van de zoekresultaten niet veranderen. Dezelfde bedrijven zullen na de update dus nog steeds als eerste verschijnen in je zoekresultaten. Overigens is deze update niet dezelfde als de 2019 Core Update. Ook de Core Update pakt Google Search aan, maar verandert juist wel de manier waarop websites worden gerangschikt. Verschillende mensen geven aan na de Core Update een stijging te zien in het verkeer naar hun website.

Onlangs heeft Google ook zijn Stadia gaming platform uit de doeken gedaan. Deze zorgt ervoor dat je op een berg van verschillende devices games kunt spelen zonder dat je een spelcomputer nodig hebt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

PhoneArena

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Google Search update zorgt voor meer diversiteit in zoekresultaten
Sluiten