Mark Hofman
Mark Hofman Tech 12 mrt 2019

Google kampt wederom met serieus Pixel 3 (XL) probleem

Eigenaren van een Google Pixel 3 (XL) zullen als geen anders weten wat teleurstellingen zijn. De smartphones van Google gaan van het ene probleem naar het andere en de oplossingen lijken alles behalve permanent. In december werd bekend dat de toestellen problemen hadden met telefoongesprekken en na een software-update zouden deze problemen opgelost moeten zijn. Plottwist: ze zijn gewoon weer terug!

Google Pixel 3 (XL) weer last van problemen

Vorig jaar kwam al aan het licht dat een aantal Google Pixel 3 en Pixel 3 XL gebruiker moeizame telefoongesprekken voerden. Dit had alles te maken met het feit dat de persoon aan de andere kant van de lijn, de gebruikers heel slecht konden verstaan. Het resultaat was een software update die dit aanzienlijk grote probleem op zou moeten lossen, iets wat het ook tijdelijk heeft gedaan. Echter lijkt het Google Forum weer vol te stromen met klachten over telefoon gesprekken. Zijn we weer terug bij af?

Volgens Android Authority heeft Google nooit daadwerkelijk een oplossing gevonden voor het grote probleem. De verbinding van de smartphone werd zeker onder handen genomen, maar dat was vooral een tijdelijke oplossing. Veel gebruikers klagen op dit moment over het feit dat er vooral veel echo te horen is en dat de verbinding regelmatig wegvalt. Althans, dat is wat ze te horen krijgen van de mensen met wie ze bellen. Het vlaggenschip van de producent lijkt dus voorlopig nog alles behalve vlekkeloos te werken.

Echter is dit niets nieuws voor gebruikers van Pixel smartphones. De Pixel 2 en Pixel 2 XL hadden dusdanig veel problemen, dat een advocatenkantoor verschillende klanten verzamelde om een rechtszaak aan te spannen tegen de producent. Het lijkt erop dat Google het de afgelopen twee jaar maar niet voor elkaar krijgt om het product, volledig werkend en probleemloos, te verkopen aan de consument.

Google Pixel 3 XL

Wat betreft het huidige probleem van de Pixel 3 en Pixel 3 XL liggen de touwtjes nu in de handen van Google. Verschillende troubleshooting tips, zoals fabrieksinstelling en safe mode, lijken ook niet meer te werken voor het probleem.

Reageer op artikel:
Google kampt wederom met serieus Pixel 3 (XL) probleem
Sluiten