Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Google 26 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

In de nieuwe versie van Google Chrome kun je irritante websites permanent dempen

Sommige websites die je bezoekt beginnen direct met het afspelen van een video. Dat is super irritant. Google heeft daar een goede oplossing op bedacht in hun nieuwste versie van Chrome.

Chrome 64 heeft handige nieuwe functie

Google rolt deze week een nieuwe versie van Chrome uit met een aantal interessante nieuwe functies. Een van die functies, misschien wel de meest welkome, is een functie die het mogelijk maakt om complete websites die automatisch video’s afspelen te dempen.

Sommige websites starten automatisch een video wanneer je er overheen scrollt. Die video stopt niet met afspelen als je door scrollt, maar blijven gewoon meebewegen in je gezichtsveld. We durven wel te zeggen dat zeker 95 procent van de internetgebruikers dit irritant en onwenselijk vinden.

Google Chrome
Afbeelding via CNet

In plaats van het afsluiten van het tabblad met de video, of dit tabblad te dempen, kun je er in de nieuwe versie van Chrome voor kiezen om de specifieke website te dempen. Voorgoed. Oké, je kunt het muten ook wel weer opheffen als je wilt. Deze functie is een verbetering ten opzichte van de oude functie waarbij je een tabblad kon dempen, waardoor je de volgende keer dat je de desbetreffende website opende in een nieuw tabblad, er weer ongevraagd video’s begonnen af te spelen.

Google strijdt ook tegen Spectre en Meltdown

De nieuwste versie van Chrome heeft uiteraard nog meer updates gekregen. Zo beschermt de nieuwste versie van Chrome bijvoorbeeld Mac- en Windows-gebruikers tegen de kwetsbaarheden Meltdown en Spectre.

Chrome

Chrome 64, zoals de nieuwste versie van de browser heet, verschijnt deze week. Wil je meer details weten over de release van Google’s nieuwe browser? Dan kun je daar alles over lezen in hun blog. Wil jij meer uit Google halen dan je nu al doet? Check dan of je deze zeven handige Google Maps functies en hacks al kent, of deze tips en tricks voor Google Photos.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
In de nieuwe versie van Google Chrome kun je irritante websites permanent dempen
Sluiten