Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Google 14 jul 2019

Na Google+ probeert Google het nog een keer met sociale media app Shoelace

Waar Google groot succes heeft met zijn Android besturingssysteem, lijken ze helaas toch niet zo goed te zijn of sociaal gebied. We doelen hiermee op Google+, waar het bedrijf een tijdje geleden de stekker uit trok. Ze lijken echter toch nog goede moed te houden en proberen het gewoon nog een keer. Deze keer gaat het bedrijf met de app Shoelace aan de slag, die je moet helpen vrienden te vinden om verschillende activiteiten mee te doen.

Evenementen en vrienden vinden

Waar social media apps als Facebook eerder gebruikt worden om te koekeloeren naar wat de vrienden aan het doen zijn en natuurlijk om te pronken met je perfecte leven, heeft Shoelace een hele andere instelling. De bedoeling van de app is om je in contact te brengen met mensen die geïnteresseerd zijn in dezelfde activiteiten en dat gebruikers vervolgens ook daadwerkelijk de deur uit gaan om elkaar te ontmoeten.

Google shoelace

Google suggesties

Zo kun je via de app allerlei lokale activiteiten vinden of kun je zelf een evenement posten, waar je heen wilt. Daarna kun je vrienden of juist vreemden uitnodigen om mee te gaan. Uiteraard zal de nieuwe Google app je ook suggesties geven voor evenementen en activiteiten waar je geïnteresseerd in zou kunnen zijn. Het blijft tenslotte een Google App en Google houdt er nu eenmaal van om je dingen voor te stellen.

Alleen op uitnodiging (voor nu)

Op het moment is Shoelace nog in de testfase en kun je helaas alleen meedoen op uitnodiging. Wel kun je op Google’s Shoelace site je emailadres en interesses achterlaten om op de hoogte te worden gehouden van de ontwikkelingen. Verder is Google ook druk bezig geweest met zijn Nieuws app. Deze krijgt een nieuwe indeling, maar de vraag is of dat nu wel iets goeds is. Voortaan krijgt ieder nieuwtje een eigen box, zodat je nieuwtjes niet ondergesneeuwd raken in een zee van linkjes. Het lijkt erop dat vooral uitgevers van deze nieuwe indeling zullen gaan profiteren.

Shoelace

Reageer op artikel:
Na Google+ probeert Google het nog een keer met sociale media app Shoelace
Sluiten