Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Digital 19 jun 2020

Google probeert (alweer) nieuw social medium te starten: Keen

Hoewel Google niet erg succesvol is met het ontwikkelen van sociale media, geeft het niet op. Het komt met een medium dat moet gaan concurreren met Pinterest.

Herinner je nog Google+, Wave, Jaiku, Orkut en Shoelace? Nee waarschijnlijk niet, want een succes was het niet. Vooral Google+ was een enorm fiasco. Toch geeft het bedrijf niet op, wat ansicht wel te prijzen is. De internetgigant komt namelijk met het nieuwe medium Keen.

Google komt nu met Keen

Keen heeft wel wat gemeen met Shoelace, dat afgelopen jaar werd gelanceerd door het bedrijf. Beiden zijn namelijk afkomstig van de Google’s Area 120, een workshop voor sociale experimenten. Dit doet het in combinatie met PAIR, een team binnen het bedrijf dat zich bezighoudt met mensen en AI-research. Toch is het concept niet heel vernieuwend, want het heeft wel erg veel weg van Pinterest. Desondanks noemt Google het wel een sociaal experiment

Een nog persoonlijkere ervaring

Keen is niet alleen de naam van de app, Google wil dat het ook staat voor de manier van dingen posten. Dat gaat net zoals op Pinterest. Je kunt foto’s artikelen en andere zaken die je leuk vindt vastpinnen aan jouw wall. Gebruikers kunnen zelf kiezen of ze hun Keens privé of openbaar willen maken. Door middel van een zelflerende AI zoekt Google items voor je die aansluiten op jouw interesses en de artikelen die je post. Die kun je dan ook weer als Keens posten. Hiermee moet het nog makkelijker worden om de informaties over jouw interesses te vinden en te delen. Het adviseert dan ook welke topics je het best kunt gaan volgen.

Keen is vanaf nu verkrijgbaar in de Google Play Store en op het Web. Het is nog niet bekend of en wanneer het platform naar iOS komt. Waarschijnlijk gebeurt dit alsnog, want dat gebeurt eigenlijk met alle Google apps.

The Verge

Reageer op artikel:
Google probeert (alweer) nieuw social medium te starten: Keen
Sluiten