Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 2 mrt 2018

Google laat je nu heel makkelijk muziek maken in Song Maker

Google runt een flink aantal interactieve experimenten in Chrome. Voorbeelden dat het internet uit meer dan statische websites kan bestaan. Waaronder Chrome Music Lab. De zoekgigant heeft daarin nu een nieuwe tool gelanceerd, Song Maker. Zoals de naam al doet vermoeden kun je nu zelf nummers maken. In je browser, zonder dat je extra software nodig hebt. Zolang je maar Chrome gebruikt.

Chrome Music Lab: Song Maker

Song Maker is een sequencer. Je kunt loops programmeren voor twee verschillende instrumenten, die je zelf uit kunt kiezen. Vervolgens kun je het nummer exporteren, of iemand uitnodigen om het te bewerken. Je kunt dus in principe met een groep mensen aan je eigen track werken. Verwacht er echter niet teveel van: het is vooral een geinig experiment. Toch kun je nog vrij diep gaan, al blijft het allemaal zeer toegankelijk.

Chrome Music Lab Song Maker Google

Chrome Music Lab werd in 2016 gelanceerd. De serie aan experimenten zijn vooral educatief ingestoken. Gebruikers leren hoe geluidsgolven werken, en kunnen spelen met frequenties. In Song maker kun je dus zelf een melodie opbouwen, bovenop een ritme dat je zelf uitkiest.

 

Gelukkig houdt Google je handje vast. Je hoeft dus geen briljante componist te zijn. De beschikbare noten worden bepaald op basis van de schaal die je hebt geselecteerd. Het zal dus nooit helemaal uit de bocht vliegen. Toch kun je het je helemaal eigen maken. Door het octaven-bereik te bepalen, het tempo aan te passen of effecten toe te voegen. Je hebt als gebruiker het gevoel dat je echt de controle hebt, zonder dat je verloren raakt in de opties.

Klik vooral even door de rest van Chrome Music Lab, want de andere experimenten zijn ook absoluut de moeite waard. Je kunt Song Maker en de rest van de muzikale experimenten hier checken. Check ook deze muziekvideo, compleet geregisseerd door kunstmatige intelligentie.

 

Reageer op artikel:
Google laat je nu heel makkelijk muziek maken in Song Maker
Sluiten