Rutger Houweling
Rutger Houweling Tech 26 jul 2017

Ontbytes: TU Delft-studenten klaar voor World Solar Challenge, Google’s SOS Alert voor noodsituaties en meer

Niets is beter dan de ochtend beginnen met een paar stevige ontbytes. Hierbij de dagelijkse update van het belangrijkste en meest opvallende nieuws over innovatie, waarmee je straks kunt pronken bij de koffiezetapparaat. Met vandaag onder andere het nieuwe solar-voertuig ontworpen door studenten van de TU Delft en Google SOS Alert.

Honden- en kattenfluisteraars opgelet; over 10 jaar praat je met je huisdier

Volgens futuroloog William Higham van Next Big Thing kunnen we binnen 10 jaar met onze honden of katten praten. Deze informatie bracht Amazon naar buiten in een rapport. Volgens Hingham wordt er een apparaat of app ontwikkeld die dit mogelijk gaat maken.

Alle katten- en hondenmensen zullen dit nieuws fantastisch vinden, maar de hypothese van Hingham klopt niet helemaal. Dat er vraag naar een product is maakt het product nog niet automatisch beschikbaar. Want hoe gaat de communicatie tussen mens en dier ontcijferd worden? Een jaartje of 10 wachten dus en dan weten we het, of niet.

Google SOS Alert gaat waarschuwen over noodsituaties in zoekresultaten en Maps

Bij noodsituaties zal Google waarschuwingen geven in zijn zoekmachine en in Maps. De functie SOS Alerts zal mensen instructies geven in crisis situaties.

De noodsituaties zullen boven de officiële updates en normale updates in het scherm verschijnen. Smartphonegebruikers krijgen ook een melding van de Google-app als een SOS alert wordt geactiveerd. Google werkt samen met het Rode Kruis en de Amerikaanse federale hulporganisatie FEMA bij het ontwikkelen van de nieuwe functie.

Delftse studenten klaar voor World Solar Challenge

De studenten van TU Delft gaan in oktober voor goud bij de World Solar Challenge. De zonnewagen die ze het goud moet gaan bezorgen, genaamd Nuna9, is gisteren onthuld.

De World Solar Challenge is een race voor auto’s op zonne-energie, dwars door Australië, vindt elke twee jaar plaats. De Nuna9 is super licht en aerodynamischer dan ooit. De Delftse studenten gaan voor de winst!

Snackbyte: trailer Bright

Gisteren schreven wij op WANT nog over Netflix als grote speler in de filmwereld. Will Smith draagt ook graag een steentje bij aan het succes van Netflix met de nieuwe film Bright. Een film waarin mensen, elfjes en what not allemaal samen leven. Ja echt. Check het zelf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ontbytes: TU Delft-studenten klaar voor World Solar Challenge, Google’s SOS Alert voor noodsituaties en meer
Sluiten