Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Google 15 nov 2018

Google onthult krachtige nieuwe tool om je foto’s om te zetten

Zoals je weet bestaan er verschillende bestandsformaten als je te maken hebt met foto’s. Sommige zijn wat ouder dan andere en enkele ondersteunen bijvoorbeeld weer transparantie. Elk formaat heeft weer zijn eigen voordelen en nadelen, maar soms moet je een specifiek bestandsformaat hebben om bijvoorbeeld bij een online formulier te uploaden. Gelukkig kun je foto’s van een bepaald formaat omzetten naar iets anders en Google heeft daar onlangs een krachtige nieuwe tool voor onthuld tijdens de Chrome Developer Conference. Maak kennis met de online tool Squoosh.

Squoosh geen concurrentie bestaande tools

Natuurlijk bestaan er al programma’s en tools om je foto’s bijvoorbeeld om te zetten van WebP naar JPG, omdat je misschien een oude versie hebt van een programma, dat geen WebP ondersteunt. Squoosh zou echter niet ontwikkeld zijn om met bestaande oplossingen te concurreren, maar om nieuwe technologieën te introduceren. De omzet-tool werkt in de browser. Maar hoewel het een Google tool is, kun je Squoosh in alle browsers gebruiken. Je zit dus niet vast aan Google Chrome.

Google Squoosh

Foto’s lokaal opgeslagen

Ook wordt er niks opgeslagen in een cloud. Het is dan wel een online tool, maar het hele proces gebeurt op je computer en de foto’s worden daarna gewoon lokaal op je device opgeslagen. Verschillende bestandsformaten worden ondersteund, zoals OptiPNG, WebP, JPG, Browser PNG en MozJPG. Bij sommige bestandsformaten kun je nog bepaalde settings veranderen. Bij andere formaten moet je het weer doen met een vaste set parameters. Handig is dat je ook meteen een preview krijgt van hoe je omgezette foto eruit gaat zien en met een slider kun je de verschillen met het originele beeld eens goed bekijken. Overigens kun je ook wat fotobewerkingen uitvoeren, zonder je foto om te zetten naar iets anders.

Google Squoosh

De Google tool is verder behoorlijk intuïtief om te gebruiken en om te beginnen sleep je gewoon je foto naar het scherm of selecteer je een beeld uit je verkenner. Eerder deze maand onthulde Google ook al wat meer over de toekomst van Android. We krijgen volgend jaar namelijk te maken met opvouwbare toestellen en Android is daar helemaal op voorbereid.

 

BGR

Reageer op artikel:
Google onthult krachtige nieuwe tool om je foto’s om te zetten
Sluiten