Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Gaming 23 okt 2019

Google Stadia lanceert op 19 november (maar jij kan er waarschijnlijk niets mee)

Google Stadia verschijnt op 19 november 2019, dat was het bericht tijdens de definitieve onthulling van de dienst. Het meest logische was vervolgens dat mensen die de uitverkochte Finder’s Edition, of de nieuwe Premiere Edition, hadden aangeschaft direct konden spelen. Maar dat is volgens Google niet persé waar.

Tegenover The Verge meldt het Amerikaanse bedrijf dat Google Stadia wel degelijk op 19 november verschijnt, maar dat niet alle eigenaren van de Founder’s Edition en Premiere Edition er op dat moment iets mee kunnen. Google verwacht namelijk dat de pakketten pas aan zullen komen vanaf 19 november. Dat kan dus ook net zo goed een week later worden.

Google Stadia niet gegarandeerd op 19 november te gebruiken

Google maakt vandaag dus duidelijk tegenover The Verge dat mensen met een Founder’s Edition en Premiere Edition geen garantie hebben om op 19 november ook echt aan de slag te gaan met Stadia. Zeker de mensen die de Premiere Edition hebben aangeschaft lijken geen zekerheid te hebben. Google meldt dat de pakketten van die editie op 19 november nog niet verscheept zijn. Daarbij is de kans dat je op 19 november (vanaf 09:00 uur wanneer de dienst live gaat) kan spelen alleen aanwezig wanneer je echt een van de eerste kopers bent.

Dit houdt dus in dat wanneer jij de Founder’s Edition van €129,99 vrij recent hebt aangeschaft, er een mogelijkheid is dat je niet vanaf dag 1 kunt spelen. Wel wordt je gewoon voorzien van de donkerblauwe controller, een Founder’s badge op je account, toegang voor drie maanden voor een vriend en een unieke Stadia naam.

Google laat wel weten dat mensen die de Founder’s Edition en de Premiere Edition overigens niet al te lang hoeven wachten. Het bedrijf verwacht dat alle versies uiterlijk twee weken na lancering bezorgd zullen worden. En dat is iets wat meer realistisch lijkt te zijn dan het feit dat je op 19 november direct los kan met de dienst.

Geen Netflix voor games

Google Stadia werd eerder dit jaar vooral gezien als een soort Netflix voor games, maar volgens het Amerikaanse bedrijf is dat misplaatst. Stadia is namelijk een platform waarbij je, voor €9,99 per maand, alsnog moet lappen voor games. Je krijgt dus niet, zoals bij streamingdiensten als Netflix en Disney+, een aanbod aan games die je direct kunt spelen. Wel krijg je bij afsluiting van een abonnement het spel Destiny 2 gratis, maar voor de overige titels moet je gewoon geld neerleggen dus.

Benieuwd welke games er allemaal verschijnen op Google Stadia? Check dan zeker even ons overzicht!

Reageer op artikel:
Google Stadia lanceert op 19 november (maar jij kan er waarschijnlijk niets mee)
Sluiten