Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Culture 17 okt 2019

De Google Stadia-controller is bij lancering niet heel erg draadloos

Op 19 november verschijnt Google Stadia en kun je altijd en overal games spelen. Daarbij beweerde Google in eerste instantie dat je je controller altijd draadloos kon gebruiken, maar daar lijkt het bedrijf nu op terug te komen.

In een recente disclaimer, die door 9to5Google is opgepikt, blijkt dat je voor het spelen van Stadia-games op een laptop of smartphone de controller met een kabel aan moet sluiten.

De Google Stadia-controller niet heel draadloos

Wanneer je vooral van plan bent om je games te gaan spelen via de Chromecast Ultra, dan is het geen enkel probleem. Maar één van de fijne punten van de service is dat je altijd en overal op elk device met een beeldscherm je favoriete game moet kunnen spelen. In de weg na de lancering toe vertelde Google dat je gewoon je controller mee kon nemen en dat hij via zijn eigen WiFi netwerk verbinding zou maken met Stadia. Maar nu lijkt het dus echt wat anders te zitten en zul je met de lancering dus een USB-C-kabel mee moeten nemen wanneer je hem op een ander device wil aansluiten.

Volgens Google wil het bedrijf bij de lancering zich vooral richten op de mogelijkheid om games via je televisie te spelen. Het bedrijf denkt dat dat voor veel gamers de meest voor de hand liggende manier is en dat geloof ik ook wel. En het is fijn dat dat gewoon draadloos kan. En wanneer je een ander device wilt gebruiken, dan zou een USB-C verbinding niet een heel groot probleem moeten zijn, omdat je dan een apparaat gebruikt waar je waarschijnlijk wat dichter op zit. Gamen op je laptop doe je niet van een paar meter afstand, daar zit je gewoon direct op. Toch hopen we dat er snel een update komt, die dit alsnog mogelijk gaat maken.

Wil je meer lezen over Google Stadia? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
De Google Stadia-controller is bij lancering niet heel erg draadloos
Sluiten