Mark Hofman
Mark Hofman Gaming 19 jul 2019

Google duidelijk over Stadia: “geen Netflix voor games”

Google komt dit jaar met een eigen gaming-service genaamd Google Stadia. Ondanks het feit dat de dienst al is aangekondigd, zijn er nog wel heel veel onduidelijkheden over de service. Om alles iets duidelijker te maken organiseerde Google een AMA (Ask Me Anything) op de Stadia-pagina van Reddit. En volgens Director of Product Andrey Doronichev hoeven we bij de dienst niet te denken aan een Netflix voor games.

Google Stadia is volgens Director of Product geen Netflix voor games

Na de aankondiging van Google Stadia, zijn veel fans van gaming achtergebleven met een hoop vragen. Zo weten we bijvoorbeeld wat de dienst is, maar hebben we nog geen gedetailleerd beeld. Zo weten we op dit moment nog niet of de dienst ook naar andere smartphones komt en hebben we nog altijd het idee dat Stadia een soort Netflix voor games is. Maar klopt dat eigenlijk wel? Om deze vragen te beantwoorden organiseerde Google een Ask Me Anything (AMA) op de Stadia-pagina van Reddit. Dé kans voor de community om vragen te stellen aan Andrey Doronichev, de Director of Product van Google Stadia. En daar kwamen wel degelijk een aantal interessante antwoorden uit.

Tijdens deze sessie kwam er eindelijk een einde aan de term “Netflix voor games”. Althans, eindelijk voor Google dan. Waar wij het allemaal een uitstekende vergelijking vinden, zegt het bedrijf zelf dat de twee heel erg verschillen van elkaar en dat de vergelijking niet op gaat. Op Reddit maakt Doronchev duidelijk:

“Stadia Pro is geen ‘Netflix voor game’ zoals mensen het hebben benoemd. Een betere vergelijking zou Xbox Live gold of PlayStation Plus zijn”

De Director of Product laat weten dat Pro Subscribers verschillende voordelen krijgen die het meest lijken op de “pro” diensten van Microsoft en Sony. Zo krijgen ze toegang tot 4K/HDR streaming, 5.1 geluid, exclusieve kortingen en toegang tot gratig games.

“Ongeveer een gratis game per maand”

Iets dat inderdaad meer neigt naar Xbox Live Gold en PlayStation Plus.

Stadia ook beschikbaar op andere smartphones?

Tijdens de AMA heeft Doronichev ook licht geschenen op de toekomst. Het plan is nu om Google Stadia beschikbaar te maken voor de Google Pixel 3, maar de vraag is of de dienst ook naar andere smartphones gaat komen. Volgens hem is het antwoord “ja”, al wordt het technisch gezien nog wel een grote uitdaging.

“We willen volgend jaar meer apparaten ondersteunen. Ik wil het Stadia het liefst op alle Android en iOS apparaten zien verschijnen op een bepaald punt, maar het is technisch gezien nog wel een flinke uitdaging om dit te bereiken. Het zal daarom ook nog wel redelijk wat tijd kosten”

Google Stadia

De Director of Product laat weten dat het bedrijf “gewoon ergens moet beginnen” en dat dus doet bij het mobiele apparaat dat Google het beste kent: de Pixel 3.

Reageer op artikel:
Google duidelijk over Stadia: “geen Netflix voor games”
Sluiten