Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 17 jan 2020

Google Stadia groeit in 2020: 120 titels op het platform

Google Stadia werd eind vorig jaar gelanceerd en om nou te zeggen dat het een groot succes, nee. Maar dat weerhoudt Google er niet van om verbeteringen te brengen.

In 2020 moet de bibliotheek uitgebreid worden naar zo’n 120 games. Dat is een flinke verbetering ten opzichte van de 26 games die op dit moment beschikbaar zijn.

Meer games voor Google Stadia

Nu is 120 nog steeds niet heel erg veel in vergelijking met de beschikbare bibliotheek op de spelcomputers van de Xbox One en PlayStation 4. Uiteraard is de kans klein dat je 120 games in een jaar tijd gaat spelen, maar het is wel fijn om veel keuze te hebben. Van de 120 games zijn er volgens Google tien titels die (tijdelijk) exclusief zijn voor de Google Stadia. Op die manier hoopt het bedrijf dat fanatieke gamers de service als een volwaardig alternatief gaan zien.

Google Stadia
De verschillende platformen waarop je kunt gamen (Bron: Google)

Daarnaast is men ook nog steeds bezig om de service te verbeteren. Met de lancering van Google Stadia liep niet alles even lekker. In Nederland was de verbinding met de servers nog redelijk strak, maar met name in de Verenigde Staten liep alles niet helemaal lekker. En dan heb je toch een valse start. Dat zou inmiddels iets beter zijn, maar daarnaast zijn er nog veel beloftes die het bedrijf niet heeft waargemaakt. De aankomende drie maanden heeft Google bekendgemaakt te werken aan functies als 4K-resolutie wanneer je in een browser speelt, meer Android-smartphones die Google Stadia ondersteunen buiten de Google Pixel-telefoons, draadloos verbinding kunnen maken met de controller wanneer je niet via Chromecast speelt en nog een paar andere elementen die niet specifiek benoemd worden.

Met deze aankondigingen zijn er ook gelijk een paar elementen die missen. Zo lijkt het er op dat de service in de aankomende maanden niet beschikbaar gaat zijn op de iPhone en iPad. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google Stadia groeit in 2020: 120 titels op het platform
Sluiten