Jelle van Es
Jelle van Es Games 18 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Google Stadia nu eindelijk beschikbaar op de iPhone en iPad

Verschillende gamingstreamdiensten waren tot nu toe niet te gebruiken op de iPhone en iPad. Dit omdat Apple regels had opgesteld die dat tegenhield. Met een omweg is Google Stadia nu toch beschikbaar op de platformen.

Het was overigens eerder al mogelijk om Google Stadia op de iPhone en iPad te gebruiken via een app genaamd Stadium. Maar nu is het mogelijk om gewoon via je je Safari-browser in te loggen en games te streamen naar je apparaat.

Google Stadia eindelijk op de iPhone en iPad

Door het beschikbaar maken van Google Stadia via de Safari-browser zie je ook dat Apple zichzelf in de vingers heeft gesneden. Want wanneer het bedrijf gewoon een app beschikbaar had gesteld, dan had het waarschijnlijk nog een percentage kunnen krijgen wanneer via de App Store nieuwe abonnementen waren geactiveerd of games in de shop waren gekocht. Dat wordt nu allemaal omzeild, aangezien het in de browser werkt. En de eerste geluiden van mensen die het getest hebben, zijn zeer positief. Zowel op de iPhone als de iPad draaien games soepel. Op die manier is het dus mogelijk om een game als Cyberpunk 2077 behoorlijk goed te spelen op je iPad.

Google Stadia
Google Stadia (Afbeelding: Google)

Om het meeste uit je Google Stadia-ervaring te halen op de iPhone en iPad is het verstandig om even een web app shortcut te maken. Op die manier word je beeld niet gevuld met een adresbalk of tabs die open staan. Op dit te doen, moet je even naar stadia.google.com gaan in je browser. Vervolgens kies je onderaan op de knopje delen en dan voor de optie ‘Zet op beginscherm’ en vervolgens kun je het als een soort van app gebruiken.

Een maand gratis proberen

Mocht je Google Stadia zelf willen ontdekken, dan kan dat de eerste maand gratis. Daarna kost een abonnement 9,99 euro per maand. De games die je er op wilt spelen, moet je wel los aanschaffen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Google Stadia nu eindelijk beschikbaar op de iPhone en iPad
Sluiten