Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 19 dec 2019

Google Stadia dankzij update ook te gebruiken op Chromecast Ultra

Een tijdje geleden lanceerde Google zijn Google Stadia-service. Daarmee is het mogelijk om games vanaf jouw service te streamen naar verschillende apparaten. Als je daarbij gebruik maakt van een grote televisie, dan is het zaak om aan de slag te gaan met een Google Chromecast Ultra.

Bij de lancering van Google Stadia was het echter zo dat enkel de Chromecast Ultra’s welke werden meegegeven met het lanceringspakket de streamingdienst ondersteunden. Mocht je echter al zo’n dongle in huis hebben, dan is er goed nieuws. Dankzij een nieuwe firmware update moet nu enkel Chromecast Ultra de service ondersteunen.

Google Stadia op elke Chromecast Ultra

Dit heeft Google via zijn Twitter-kanaal naar buiten gebracht. Het is nooit echt duidelijk geweest waarom je niet gelijk met de Chromecast Ultra die je al thuis had los kon gaan met Google Stadia. Misschien wilde Google in eerste instantie niet dat de service overspoelt zou gaan worden, met diverse netwerkproblemen vandien. Nu was de lancering niet een heel groot succes. In Nederland lijkt de service goed te werken, maar in de Verenigde Staten waren de reviews minder positief. Maar goed, als je geen spelcomputer of dikke pc in huis hebt, dan kun je via deze service genieten van diverse games.

Als je al een Google Chromecast in huis hebt liggen, dan moet je alleen nog even een controller er bij halen en je inschrijven voor de service. Daarbij helpt het als je een vriend hebt die al gebruik maakt van de service en je via een Buddy Pass toegang geeft tot de mogelijkheden van Google Stadia. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google Stadia dankzij update ook te gebruiken op Chromecast Ultra
Sluiten