Mark Hofman
Mark Hofman Tech 13 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Google stopt automatische synchronisatie twee grote diensten

Google is niet alleen eigenaar van het Android-besturingsysteem, maar heeft ook een aantal eigen grote diensten. Hierbij kun je denken aan de mailservice Gmail, foto-dienst Google Photos of Google Drive. Maar waar deze normaal gesproken automatisch met elkaar in verbinding staan, gaat daar binnenkort verandering in komen. Althans, voor twee van de grote diensten dan.

Google stopt automatische synchronisatie twee grote diensten

Google heeft aangekondigd dat er grote veranderingen doorgevoerd gaan worden voor Google Drive en Photos. Het gaat hierbij om wijzigingen op het gebied van de automatische synchronisatie. Het lijkt erop dat het Mountain View bedrijf heeft besloten dat de verbinding tussen de twee diensten dusdanig verwarrend is, dat het beter is om er een einde aan te maken. En dat doet Google binnen zeer korte tijd. De automatische synchronisatie moet rond juli 2019 afgebroken worden.

Maar de gebruikers van de diensten zullen er misschien niet heel treurig zijn om de beslissing van het bedrijf. Volgens Google is deze beslissing niet volledig op eigen houtje genomen, maar kwam deze tot stand door de feedback van de gebruikers. Vanaf volgende maand is het dus niet meer mogelijk om foto’s automatisch terug te vinden in Google Drive en zal ook de Photos map in de opslag-applicatie niet meer te vinden zijn. Dat betekent dus ook dat wanneer jij een foto verwijdert in Drive, dat deze nog wel in je Photos app te vinden is.

Gelukkig zorgt Google er wel voor dat de functie niet helemaal van de aardbodem verdwijnt. De producent introduceert de nieuwe “Upload from Drive” feature in de Photo’s app die ervoor moet zorgen dat gebruikers handmatig hun materiaal kunnen delen met Drive. Het grote verschil is echter wel dat het hier slechts om een kopie gaat. De volledige automatische connectie tussen de twee applicaties verdwijnt, wat betekent dat je wel zelf alles moet regelen wanneer je wijzigingen doorvoert.

Google Photos

Foto’s die voorheen gesynchroniseerd zijn staan nog steeds in Google Drive. Je raakt dus niet alle beelden kwijt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Google stopt automatische synchronisatie twee grote diensten
Sluiten