Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 12 jan 2019

Google trekt de stekker uit Chromecast Audio

We kennen allemaal Google’s Chromecast wel, waarmee je makkelijk je series en films naar je televisie kunt streamen. Het apparaatje zorgt ervoor dat je geen smart tv nodig hebt en ook je oude televisie het internet op kan. Ontzettend handig dus en veel mensen gebruiken de dongel dan ook vrolijk. Het lijkt er echter op dat zijn Audio broertje het wat minder goed doet. Google gaat namelijk stoppen met het produceren van de Chromecast Audio.

Chromecast Audio voor je oude speakers

Wat de normale Chromecast voor je televisie doet, doet Chromecast Audio voor je speakers. De dongel zorgt ervoor dat je oude speakers ook connected worden, zodat je je muziek bijvoorbeeld vanaf je smartphone kunt streamen en je niet meer vermoeiend hoeft te doen met kabels. Daarnaast kun je met de Chromecast Audio ook meerdere speakers aan elkaar koppelen om zo bijvoorbeeld een multiroom effect te creëren voor je feestjes.

Chromecast Audio

Andere producten voor audio

Het belangrijke verschil tussen de twee dongels, is dat je met de Audio alleen geluid kunt streamen. En dat lijkt het apparaatje de das om te doen. Google geeft aan in een gesprek met Android Police dat hun portfolio zich blijft evolueren en dat ze inmiddels verschillende producten in het assortiment hebben om van je audio te genieten. Daarom stoppen ze met de productie van de Chromecast Audio, maar zullen ze nog wel support leveren.

Op het moment is de Chromecast audio nog bij verschillende winkels te koop maar zodra de voorraad op is, is het voorbij. Dus als je hem nog wilt, is dit hét moment om er één te kopen. Maar waar de Chromecast Audio weggaat, blijven andere Google producten zich steeds meer over de wereld verspreiden. Zo komt Google Assistant binnenkort ook naar Google Maps, je lockscreen en meer.

Android Police

Reageer op artikel:
Google trekt de stekker uit Chromecast Audio
Sluiten