Google Street View: ‘Wandel’ door het verlaten Japanse eiland Hashima en word zelf Street View-Trekker

Google verovert beetje bij beetje de wereld. En dan hebben we het eigenlijk over het vastleggen van de wereld. In het begin van de week konden we vanaf ‘s werelds hoogste gebouw de de Burj Khalifa van het uitzicht genieten. Daar is vanaf vandaag weer een nieuwe omgeving bijgekomen. Je kunt namelijk op het verlaten Japanse eiland Hashima rondlopen. Heb je de laatste James Bond ‘Skyfall’ gezien? Dan moet je plekken herkennen, want scènes in de film zijn op dit eiland gebaseerd.

 
Doordat de oliewinning het overnam van de kolenwinning begonnen de levensomstandigheden op het eiland te verslechterden en vertrokken in 1974 de laatste bewoners. Sinds 2009 is het eiland als toerist te bezoeken, maar sommige gebieden blijven gesloten. Google heeft met de stad Nagasaki samengewerkt om met hun beroemde Trekker 360-graden panorama’s te maken en het grote publiek kennis te laten maken met het Japanse spookeiland. Check onderstaande video voor een making-of en neem hier een kijkje.

Maar er is meer nieuws. Google nodigt je namelijk uit om zelf rond te lopen met een Trekker en gebieden voor Google Street View vast te leggen. Awesome! Natuurlijk laten ze niet iedereen rondlopen met een Trekker. Je moet aan een aantal kwalificaties voldoen. Hierbij moet je denken aan werken voor een bedrijf in de toeristenbranche, een non-profit, overheidsinstelling of universiteit. Google is een pilot begonnen in Hawaï waar het Hawaii Visitors and Convention Bureau (HVCB) voor het eerst foto’s mag maken voor Google Street View. In de aankomende periode zullen andere organisaties in de wereld met de Trekker rondlopen. Interesse? Je kunt je hier inschrijven en bekijk hieronder Google’s uitnodiging.

Reageer op artikel:
Google Street View: ‘Wandel’ door het verlaten Japanse eiland Hashima en word zelf Street View-Trekker
Sluiten