Gaming 12 mrt 2019 Jelle van Es

Google teaset de toekomst van gaming

De afgelopen weken zijn er heel wat geruchten opgedoken rondom Google en hun gamingplannen. Zo dook er dit patent op van de controller waar het bedrijf aan zou werken en was daarvoor natuurlijk al de test in de vorm van Project Stream. Die werd vorig jaar gehouden in de Verenigde Staten. Deelnemers konden daarbij via hun Chrome Browser Assassin’s Creed Origins spelen. En nu weten we al een tijdje dat Google tijdens de Game Developers Conference een presentatie gaat houden. En het bedrijf teaset die presentatie nu als de toekomst van gaming.

Google over de toekomst van gaming

Het klinkt misschien een beetje arrogant dat een relatieve nieuwkomer even gaat laten zien hoe je moet gamen. Maar Google is natuurlijk niet de minste. De onderstaande tweet laat de bravoure van het bedrijf zien.

In de tweet zien we een filmpje met verschillende omgevingen waarbij de camera uiteindelijk naar het licht gaat. Veel meer dan dat iet het eigenlijk niet. Wel is duidelijk geworden dat de presentatie live wordt uitgezonden. Zodoende kunnen we op 19 maart om zeven uur ‘s avonds Nederlandse tijd zien wat Google voor plannen heeft.

De verwachting is dat het Google project een streamingservice gaat worden, waarbij je games op een gemakkelijke manier kunt gaan spelen. Daarbij zou je gebruik kunnen maken van of je browser of je Chromecast. De grote vraag is daarbij echter in hoeverre de kwaliteit in de stream in orde is en of je dan los per game of voor een complete service gaat betalen. Het verhaal van een Netflix-achtige service voor games duikt aak op.

Volgende week moet het dan gebeuren. Wil je tot die tijd meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Google teaset de toekomst van gaming
Sluiten