Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Digital 29 okt 2020

Google test een handige nieuwe functie voor de Play Store

Het kan lastig zijn om de beste app te vinden voor je telefoon. Gelukkig maakt Google dat makkelijker in de Play Store.

Hen je een Android-toestel? Dan ontkom je waarschijnlijk niet aan de Play Store. Google doet er dan ook alles aan om de plaats waar je alle apps kunt vinden nog beter en overzichtelijker te maken. Toch kan het desondanks soms toch lastig zijn om de juiste app te vinden. Daar komt nu een oplossing voor.

Hulp in de Google Play Store

Een van de eerste dingen die je doet als je een nieuwe telefoon koopt is het kijken of al jouw apps in de Play Store staan. Het vinden van WhatsApp, Facebook of Netflix-app is gemakkelijk. Het wordt lastiger als je niet precies weet wat je zoekt. Er zijn bijvoorbeeld tig notitie en weer-apps. Het is daarom lastig om de juiste en misschien wel de beste te vinden. Google helpt een handje.

Bij het kopen van bijvoorbeeld een telefoon is het makkelijk om ze naast elkaar te zetten via een vergelijkingssite. Google gaat nu hetzelfde doen voor apps. Het test nu een feature waardoor je apps makkelijk naast elkaar kunt zetten en daardoor nog beter ziet wat de verschillen zijn.

Scrollen en vergelijken

Android Police heeft een gif in handen gekregen waarin je de nieuwe functie kunt zien. Je kunt zowel horizontaal als verticaal scrollen en ziet daarbij de verschillende eigenschappen van een app. Het meest naar boven kun je de reviews van andere gebruikers zien en hoe vaak de app is gedownload in Google Play. Daar onder zie je onder andere staan hoe makkelijk die is in gebruik en of je ook offline aan de gang kunt. Daarnaast zijn er ook nog wat andere functies.

Google Play Store Gif
De nieuwe functie. (Afbeelding: Android Police)

Omdat het een test is, is de functie nog niet voor iedereen beschikbaar. De nieuwe feature is alleen zichtbaar in de 22.4.28-versie van de Play Store. Daarnaast ik hij slechts beschikbaar voor een aantal geselecteerde apps. Bovendien moet je ook een van de uitverkorenen zijn om de functie te zien, niet iedereen met die versie heeft de functie.

Het is hopen dat de functie snel verder wordt uitgerold in Google Play, want het ziet er verdomd handig uit!

Reageer op artikel:
Google test een handige nieuwe functie voor de Play Store
Sluiten