Sam Dille
Sam Dille Digital 30 dec 2020

TikTok verovert Google: filmpjes binnenkort te zien tussen zoekresultaten

TikTok en Instagram worden steeds populairder. Voor iedereen die geen genoeg kan krijgen van deze platformen is er goed nieuws. Google heeft namelijk ook TikTok en Instagram ontdekt. Een nieuwe functie van Google maakt het een stuk makkelijker om dit soort filmpjes te vinden.

De zoekmachine test een nieuwe zoekfunctie voor smartphones. Deze kersverse feature bevat een carrousel waarmee je makkelijk TikTok en Instagram video’s kunt bekijken. Daarmee is het een duidelijk antwoord op de groeiende populariteit van korte filmpjes.

Google laat je de leukste TikTok en Instagram video’s zien

De nieuwe functie is een uitbreiding van de testfunctie die eerder dit jaar door Google is gelanceerd. Deze bevatte een carrousel van korte video’s die te zien waren in het Discover-tabblad. In dit tabblad zie je gepersonaliseerde content, geheel uitgezocht door Google. De eerdere testfunctie verzamelde in tegenstelling tot deze nieuwe lancering alleen maar video’s van Google’s eigen platformen, zoals YouTube. De nieuwe feature zal namelijk ook content van Instagram en TikTok verzamelen.

TikTok 2019
Dit zal binnenkort dus ook op de populaire zoekmachine te zien zijn. (Afbeelding: AFP)

De carrousel is waarschijnlijk bedoeld om Google te helpen gebruikers vast te houden die even snel een filmpje willen kijken. Zo wordt een gebruiker als hij op een filmpje uit de carrousel klikt, naar de webversie van het platform doorgelinkt in plaats van de app. Dit zorgt er volgens Google voor dat gebruikers sneller op de terugknop klikken en niet urenlang in de app blijven scrollen. Hierdoor heeft Google weer meer gebruikers.

Een woordvoerder van Google bevestigde aan TechCrunch dat de functie momenteel wordt getest op mobiele apparaten. De carrousel is echter nog in beginfase en dus nog niet te gebruiken in Nederland. We zullen dus nog even geduld moeten hebben.

Google stories

De feature staat los van de stories-functie die Google in oktober 2020 lanceerde voor Apple en Android. In 2018 maakte Google bekend te werkend aan deze stories. Wanneer je googelt op je smartphone krijg je een carrousel met stories te zien. Ook dit concept is nog in de beginfase en kun je zeker niet op elke smartphone gebruiken.

Hier zochten we het meest naar in 2020

Benieuwd wat de meest gebruikte zoektermen zijn van 2020? Wij hebben een lijstje gemaakt met veelgebruikte zoektermen, die het jaar perfect samenvatten. Dit zijn de meest gebruikte zoekwoorden van Google.

Reageer op artikel:
TikTok verovert Google: filmpjes binnenkort te zien tussen zoekresultaten
Sluiten