Ilona Braam
Ilona Braam Digital - Legacy 12 sep 2018

Met Google’s nieuwe tool vind je snel gratis attracties op vakantie

Area 120 is een plek waar Google bezig is met allerlei experimentele nieuwe producten. Het is Google’s broedplek van verse ideeën en om de zoveel tijd komt er weer iets nieuws uit de werkplaats zetten. Onlangs kwam Area 120 met een nieuwe tool voor op vakantie, genaamd Touring Bird. Deze helpt je om op reis makkelijk erachter te komen wat er allemaal te doen valt en je kunt de activiteiten zelfs filteren op prijs, zodat je meteen ziet wat voor spannende dingen je zonder een cent te betalen kunt gaan ondernemen.

Touring Bird in Europa en Amerika

Omdat de Touring Bird site nog redelijk nieuw is, zijn nog niet alle bestemmingen beschikbaar. Wel kun je al gaan voor Amsterdam, Barcelona, Berlijn, Boston, Chicago, Las Vegas, London, Los Angeles, Madrid, Miami, New Delhi, New York, Orlando, Parijs, Praag, Rome , San Diego, San Francisco, Toronto en Washington, DC. Als je een plaats hebt gekozen, krijg je bovenaan de drie topattracties te zien. Deze ken je doorgaans al wel, maar als je verder naar onderen scrollt kom je nog veel meer tegen.

Google Touring Bird

Filteren op prijs, tijd van de dag en prijs

Zo is er een algemeen kopje met tours & activiteiten, maar kun je bijvoorbeeld ook gaan voor lokale tips van locals en reisexperts. Verder zie je een overzicht van de activiteiten naar interesse en is er zelfs een gedeelte met gratis tours. Mocht je geen zin hebben om overal doorheen te spitten, kun je rechtsboven ook gaan voor de filters. Daar kun je filteren op de prijs per persoon, de duur van je vakantie, het tijdstip van de dag, of mobiele vouchers zijn toegestaan en op het annuleringsbeleid. Dat laatste is erg fijn, aangezien je die informatie vaak alleen terugvindt in de kleine lettertjes.

Google Touring Bird

Uiteraard zullen er na verloop van tijd meer vakantiebestemmingen verschijnen op de Touring Bird site, maar voorlopig helpt de tool je alleen in Amerika en Europa. Pas wel op met Google als je niet wilt dat ze precies weten waar je op vakantie bent. Ze blijken stiekem toch je locatie te tracken, ook al geef je aan dat je dat niet wilt. Onlangs zijn ze daar zelfs nog voor aangeklaagd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Reageer op artikel:
Met Google’s nieuwe tool vind je snel gratis attracties op vakantie
Sluiten