Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 8 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Google schopt geliefde Android-app overhoop (en er is geen weg terug)

De Google TV-app op Android heeft de afgelopen twee jaar wel zo’n beetje alles uit het oude ontwerp kunnen halen. En ondanks het feit dat de andere versie van de app al in een nieuw jasje gestoken was, bleef de Android-versie dus achter. Maar daar komt nu verandering in, of je dat nu wil of niet. Dit gaat er veranderen.

Niet getreurd, want Google voert de designelementen van het inmiddels bekende Material You-concept door aan de app. Echter, niet elk onderdeel maakt meteen de overstap. Goed, laten we gewoon even bij het begin beginnen en kijken naar de veranderingen. Zo valt de navigatiebalk onderop meteen op, bijvoorbeeld.

Update voor Google TV-app op Android

De navigatiebalk in de Google TV-app is namelijk een stuk hoger dan voorheen. De verschillende tabs worden nu in pilvormige knoppen gepresenteerd. En de zoekbalk bovenin is ook ovaal te noemen, en heeft knoppen voor het wisselen van je account en meer. Op de andere pagina’s zijn de aanpassingen minder zichtbaar.

Google TV Android
Zo ziet Google TV eruit op een Android-tablet (Afbeelding: Wesley Akkerman)

De hoeken van de afbeeldingen van films en series zijn wel mooi rond nu. En er lijkt wat meer ruimte tussen de regels te zitten, waardoor het geheel een strakke uitstraling heeft. Verder lijken de kleuren wat lichter te zijn dan voorheen.

Helaas ondersteunt de app nog geen dynamische thema’s die Android wel ondersteunt.

Helaas is niet alles zoals het hoort te zijn

Daardoor krijg je de kleur gebroken wit te zien op allerlei plekken (terwijl andere apps de kleuren van je systeem kunnen overnemen). Android-tabletgebruikers die Google TV gebruiken moeten even goed opletten. Want de navigatiebalk staat nu aan de linkerkant. Voor de rest staat alles op dezelfde plek.

Mocht je de nieuwe Google TV-app niet willen updaten, dan hebben we slecht nieuws: je kunt hier niets aan doen. De zoekmachinegigant regelt dit via een serverside-update en regelt dus alles vanuit zijn kant. Het voordeel daarvan is dat als je wel naar de update uitkijkt, je niets hoeft te downloaden.

5 populaire Android-apps die je telefoon naar de gallemiezen helpen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Google schopt geliefde Android-app overhoop (en er is geen weg terug)
Sluiten