Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 14 nov 2018

Google gehackt: Bitcoin scammers slaan toe op Twitter

Het gaat maar door, het gaat maar door. Al jaren vormen Bitcoin-scams een groot probleem op Twitter. Nep-accounts doen zich voor als Elon Musk of andere invloedrijke accounts, of nemen zelfs accounts over. Vervolgens doen ze net alsof ze Bitcoin weggeven, maar in de praktijk is het omgedraaid: ze stelen juist je crypto.

Bitcoin-scam: Google de klos

Twitter doet al een hoop om daar korte metten mee te maken. Zo kun je bijvoorbeeld niet meer jezelf Elon Musk noemen op het sociale netwerk. Dan wordt je account automatisch van het platform af gegooid. Toch blijven scammers nieuwe trucs vinden, tot de ergernis van Musk zelf. Hij schakelde onlangs zelfs de bedenker van DogeCoin in om een oplossing te bedenken.

Toch is het nu weer raak. Dit keer is Google de pineut. Hackers hebben toegang verkregen tot een officieel Twitter-account van Google. Vervolgens hebben ze een Bitcoin-giveaway scam gepromoot. Het account heeft 800.000 volgers, dus de potentiële schade is groot.

Google Bitcoin scam twitter
Bron: Ernst Mulders (@ernstmul)

Gelukkig was de zoekgigant er snel bij. De tweet in kwestie stond slechts iets langer dan 10 minuten live, waarna de boel snel offline werd gehaald. Later die dag was het echter opnieuw raak. De Amerikaanse supermarktgigant Target was de dupe van dezelfde scam.

Van politici en miljardairs tot techgiganten: de lijst met slachtoffers wordt steeds langer. Dat is ook niet zo gek: naar schatting hebben sommige pogingen de scammers honderdduizenden dollars aan Bitcoin opgeleverd.

Twitter gaf deze week aan dat het hard werkt aan oplossingen voor dit probleem. Het Google-incident laat zien dat er inderdaad meer nodig is. De waarde van de gestolen Bitcoin zal in de komende tijd alleen maar gaan stijgen, zo voorspelt John McAfee. Deze analist is het daar echter niet mee eens. Wordt 2018 echt een rampjaar voor de cryptomarkt? Je leest het hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Google gehackt: Bitcoin scammers slaan toe op Twitter
Sluiten