Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 10 okt 2018

Google USB-C earbuds krijgen Google Assistant support

Tijdens het Google Pixel 3 Event kondigde Google zoals verwacht de Pixel 3 & Pixel 3Xl, Pixel Slate, Google Home Hub en derde generatie Chromecast aan. Maar daar bleef het niet bij. Na de presentatie kreeg de pers ook de gloednieuwe USB-C earbuds te zien, welke voorzien zijn van Google Assistant support. 

Google’s nieuwe USB-C earbuds 

Vorige jaar kwam Google met de Pixel Buds, welke qua design bijzonder dicht bij Apple‘s AirPods kwamen. Dit jaar komt de ontwikkelaar met een gloednieuwe set earbuds. Dat werd gister bekend gemaakt tijdens het Google Pixel 3 Event. Uiteraard is de vraag in hoeverre deze zijn veranderd ten opzichte van het afgelopen jaar.

De eerste verandering zit hem in de manier van verbinding. Waar de Pixel Bus vorige jaar verbonden werden door een korte kabel en met een smartphone verbond via Bluetooth, is de aanpak dit jaar volledig anders. De oortjes zijn verbonden door een langere kabel en de verbinding wordt gemaakt door middel van een USB-C aansluiting. Ga dus maar alvast wennen aan de naam Pixel USB-C earbuds.

Pixel USB-C Earbuds

Google Assistant support

De nieuwe earbuds van Google zijn voorzien van Google Assistant support. En dat is handig! In combinatie met de slimme assistent van het bedrijf heb je, in feiten, ten alle tijden een Google Home op zak. Door de volume up knop ingedrukt te houden activeer je de assistent die, bijvoorbeeld, je ongelezen notificaties voor kan lezen. Daarnaast is het mogelijk om vragen te stellen, muziek te starten, mensen te bellen of dingen ter plekken te vertalen. En dat zonder ook maar een seconde je Pixel aan te raken.

De nieuwe Pixel USB-C Earbuds zijn vanaf nu te koop in de Google Store. Het audioproduct is beschikbaar in het wit en kost je €30.

 

Reageer op artikel:
Google USB-C earbuds krijgen Google Assistant support
Sluiten