Google wil verkeerslichten gaan tonen in Google Maps

Google Maps is de meest gebruikte navigatie-app in de wereld. Google doet er dan ook alles aan om de dienst nog beter te maken.

Als je ergens naartoe moet met de auto of het openbaar vervoer, dan schakel je al snel Google Maps in. Het is handig, want in een keer zie je de snelste route en eventuele vertragingen op de weg. Het is dan ook een prima alternatief voor dure navigatiesystemen in de auto.

Verkeerslichten in Google Maps

Maar dat het zo populair is, betekent niet dat Google stil kan zitten. Er zijn genoeg kapers op de kust zoals de kaartendienst van Apple die maar al te graag een groter stuk van de taart willen. Google komt dan ook regelmatig met nieuwe functies voor Google Maps. Ook nu heeft het weer een nieuwigheid bedacht. Het bedrijf test nu uit hoe het werkt als het verkeerslichten toevoegt in Google Maps, meldt Droid-Life. Deze zullen worden weergegeven wanneer je de route aan het bekijken bent en vergroot worden als je rijdt. Zo moet het je niet afleiden van de weg. De verkeerslichten zullen dan ook niet genoemd worden in de audiobeschrijving. Je gaat dus niet horen: “Sla na de verkeerslichten rechtsaf.”

Google Maps verkeerslichten

Testen in de Verenigde Staten

Op dit moment test Google Maps de functies in verschillende steden in de Verenigde Staten. Het gaat om New York, San Francisco, Los Angeles en Chicago. “We willen mensen helpen om beter geïnformeerd op de weg te zijn,” laat een woordvoerder van het bedrijf weten aan Android Authority. De functie is alleen beschikbaar op Android-telefoons en dus niet de exemplaren van Apple. Google hoopt in de toekomst de functie uit te breiden naar andere plaatsen.

Al langer op iPhones

Overigens hoeven Apple-gebruikers die de functie willen gebruiken, zich geen zorgen te maken. De functie is al een jaar beschikbaar in sommige plaatsen in de Verenigde Staten. In tegenstelling tot Google Maps geeft Siri wel instructies met betrekking tot de verkeerslichten.

Reageer op artikel:
Google wil verkeerslichten gaan tonen in Google Maps
Sluiten