Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 20 nov 2018

Google bezig met VR schoenen waarmee je oneindig op dezelfde plek loopt

Het heeft een behoorlijke tijd geduurd, maar eindelijk is virtual reality nu iets dat redelijk populair is en iets waar er ook steeds meer en betere content voor verschijnt. Met een VR-bril kun je je helemaal onderdompelen in een andere wereld, maar één van de grootste problemen is dat het navigeren in de virtuele werelden toch niet helemaal echt aanvoelt. In het echt blijf je namelijk stil staan. Ook Google lijkt dat te storen en het ziet ernaar uit dat ze bezig zijn met het ontwikkelen van VR schoenen, waarmee je eindelijk echt helemaal ondergedompeld kunt worden in de virtuele realiteit.

Lopen in virtual reality

Er bestaan natuurlijk wel een paar oplossingen om het rondlopen in VR wat echter te laten aanvoelen. Als eerste kun je natuurlijk in het echt bijvoorbeeld een soort Call of Duty gebied maken, waar je als speler doorheen loopt met je VR-bril. Een andere optie is een VR rig, zoals bijvoorbeeld Virtuix Omni, die ervoor zorgt dat je op dezelfde plek blijft terwijl je benen toch bewegen. Zo’n rig neem alleen behoorlijk wat ruimte in beslag en is doorgaans ook niet al te licht om telkens even aan de kant te schuiven in de woonkamer.

Google VR schoenen

Gemotoriseerde schoenen

Iets dat je makkelijk weer kunt opbergen lijkt een veel betere oplossing te zijn en dat is precies ook waar Google mee bezig is. Het techbedrijf heeft een patent toegewezen gekregen van de Amerikaanse patent and Trademark Office voor “Augmented and/or Virtual Reality Footwear”. In het patent worden gemotoriseerde schoenen beschreven, die door hebben wanneer je rent of loopt en ervoor zorgen dat je op dezelfde plek blijft. Dat is wel zo handig, want op een gegeven moment komt je onvermijdelijk toch wel een muur tegen.

Google VR shoenen

Helaas gaat het nu nog om een patent en zijn er nog niet daadwerkelijk prototypes van de VR schoenen opgedoken. We hopen natuurlijk dat dit snel gaat gebeuren, aangezien het absoluut iets is dat iedereen die van virtual en augmented reality games en applicaties houdt, nodig heeft. Op software gebied is Google ook lekker bezig geweest en kregen we onlangs een grote update voor Wear OS, mochten we kennis  maken met een krachtige nieuwe tool om je foto’s om te zetten en is de Google Maps app voorzien van een chatfunctie.

Tom's Guide

Reageer op artikel:
Google bezig met VR schoenen waarmee je oneindig op dezelfde plek loopt
Sluiten