Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Popsci 26 aug 2020

Google brengt prehistorisch beesten en ruimteschepen naar je huiskamer

Door het coronavirus is het in musea overal ter wereld een stuk rustiger. Zonde, want zo kunnen veel te weinig mensen genieten van alle prachtige collecties. Gelukkig heeft Google daar een oplossing voor. Zij brengen de meest bijzondere museumstukken namelijk gewoon naar je huiskamer.

Dat doet de zoekgigant door middel van hun Arts & Culture App. Deze helpt je om op verschillende manieren kennis te laten maken met kunst, cultuur en geschiedenis. Hij helpt je om musea te vinden, kennis te maken met nieuwe kunst, het ontdekken van unieke plekken, maar ook om kunst en cultuur naar je telefoon en huiskamer te brengen.

Google brengt museumstukken naar je toe

Binnen deze app van Google speelt namelijk ook augmented reality een belangrijke rol. Met behulp van je camera kun je de meeste exclusieve en bijzondere museumstukken zo in je huiskamer zetten. Zo voegde Google onlangs een hele berg nieuwe items toe. Van een prehistorisch schaaldier tot de Command Module van de Apollo 11 en het ruimtepak van Neil Armstrong. Zelfs het skelet van een 25 meter lange blauwe vinvis kun je nu thuis bekijken.

VR Google
Een blauwe vinvis. (Afbeelding: Google)

Op deze manier wil Google musea helpen om hun collecties toch beschikbaar te maken. Ondanks dat steeds meer musea hun deuren weer openen, zijn we nog lang niet terug bij hoe het was. Vooral door alle reisrestricties en negatieve adviezen duurt het nog wel even voordat de toerisme weer op gang komt.

VR en andere functies in de Arts & Culture App

Tot die tijd kunnen we dankzij Google dus thuis genieten van al deze bijzondere museumstukken. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de Google Arts & Culture App downloaden (iOS en Android) en daarbinnen zoeken naar AR. Mocht je daar klaar mee zijn, dan kun je via de app ook op zoek gaan naar kunstwerken die op je lijken of een foto voorzien van een kunstzinnig filter.

Reageer op artikel:
Google brengt prehistorisch beesten en ruimteschepen naar je huiskamer
Sluiten