Mark Hofman
Mark Hofman Gadgets 15 apr 2020

Google’s Wear OS zorgt dat jij regelmatig je handen blijft wassen

Met alle gezondheidsrisico’s omtrent het coronavirus (COVID-19), is het belangrijk dat jij je handen regelmatig blijft wassen. Iets waar Google, met een nieuwe update in Wear OS, je bij gaat helpen.

Het wordt inmiddels al sinds februari geroepen in ons land: ‘was regelmatig je handen!’. Ondanks het feit dat we dit inmiddels al meer doen dan normaal, kan het er nog wel eens bij inschieten. En wat dat betreft is de Wear OS, het besturingsysteem van Google voor smartwatches, je nieuwe beste vriend.

Google’s Wear OS helpt je

Google heeft een nieuwe update uitgerold voor Wear OS. Het besturingssysteem van smartwatches zorgt er nu voor dat gebruikers hun handen regelmatig blijven wassen. Dat is een belangrijke handeling om de verspreiding van het coronavirus iets meer tegen te gaan. Inmiddels is het gewoonte om zoveel mogelijk je handen te wassen, maar het kan wel eens gebeuren dat je het vergeet.

Wat dat betreft is de nieuwe update van Wear OS meer dan welkom. Het besturingssysteem geeft gebruikers namelijk een herinnering dat ze hun handen moeten wassen. Deze melding verschijnt om de drie uur. Vervolgens kan je een timer starten van drie seconden en kan het handen wassen beginnen. Er gaat een timer lopen van veertig seconde, zodat jij lang genoeg je handen wast.

Google Wear OS
De nieuwe timer (Afbeelding: Android Police)

Website Android Police is erachter gekomen dat het gaat om een nieuwe update van de Clock-app. Het gaat om versie 5.4.0. Mocht je dus nog geen timer hebben voor het handen wassen of geen herinnering krijgen dat je het moet doen. Dan weet je dus waar je de update moet zoeken.

Uiteraard zullen er mensen zijn die niet echt zitten te wachten op een notificatie die elke drie uur verschijnt. Voor deze mensen is de melding ook gewoon uit te schakelen, zodat je er geen last van heb. Maar alle kleine beetjes helpen!

Reageer op artikel:
Google’s Wear OS zorgt dat jij regelmatig je handen blijft wassen
Sluiten